Sedinta de indata, cu aviz nefavorabil pentru un proiect ce vizeaza, din nou, alti bani pentru Veolia Energie Prahova

Sedinta de indata, cu aviz nefavorabil pentru un proiect ce vizeaza, din nou, alti bani pentru Veolia Energie Prahova

Vineri 11 martie, cu o zi lucratoare de sedinta de indata ce va avea loc astazi 14 martie, Nicoleta Craciunoiu, cu care nu credeam ca o sa fiu de acord vreodata, a dat aviz nefavorabil in Raportul de specialitate al Directiei Economice cu nr.1, pentru ceea ce reprezinta :” aprobarea Acordului privind asigurarea continuitatii furnizarii serviciului public de alimentare cu energie termica in Municipiul Ploiesti si stabilirea unor aspecte referitoare la efectele incetarii Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii seviciului public al Judetului Prahova…”

Aspectele semnalate de Craciunoiu, care stau la baza avizului nefavorabil pentru proiectul pentru care se inghesuie sa voteze, astazi, consilierii locali, care au mai votat si majorarea tarifului incalcand art. 7 alin 1 si 2 din Legea transperentei, pentru care au deja plangere penala, fac sens. Astfel, invoca art 32. alin 2 din Legea 51/2006, pe baza caruia Veolia Enegie Prahova a notificat primaria anul trecut ca nerespectandu-se, sunt nevoiti sa plece din Ploiesti la 31 martie 2022 si spune ca nu se proate pronunta asupra legalitatii lui.

Citeste si: Facem apel la factorii decizionali sa prelungeasca termenul de furnizare a serviciilor Veoliei de la 3 la 6 luni, dupa rezilierea contractului. Vezi argumentele noastre

Citind ce a scris directorul economic, Nicoleta Cracunoiu in avizul sau nefavorabil am aflat ca prevederea bugetara totala pentru subventionarea energiei termice este de 85.200.000 lei, din care 46.491.230 este din venituri proprii, iar 38.708.770 estimata a fi primita de la bugetul de stat.

„Referitor la prevederile art. 13 „Cu privire la certificatele de emisii de care gaze cu efect de sera” si art. 14 „Cu privire la certificatele verzi”, apreciem ca nu se impune aprobarea acestora de catre Consiliul Local al Municipiului Ploiesti, CET Brazi nefiind parte in contract”, mai mentioneaza Craciunoiu in raportul de specialitate. Foarte interesanta aceasta informatie, pentru ca din cat stim, pana acum s-au platit aceste certificate desi, iata, nu au fost si nu sunt parte in contrcat. Inca o bila neagra pe care o vom adauga la plangerea penala.

Nu vrem sa dam mai multe detalii din raport, pentru ca ne sunt folositoare in demersurile noastre. Dar este de remarcat modul apoteotic in care incheie Nicoleta Craciunoiu avizul sau nefavorabil:

<<„Art. 77 lit a) si b) (Legea 273/2006, prvind finantele publice locale) prevede:

Constitutie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda:

a)angaharea, ordonantarea si efectuarea de plati peste limitele maxime ale sumelor aprobate la partea de cheltuieli, prin bugetele prevazute la art.1 alin(2)

b) angajarea cheltuielilor din bugetele prevazute la art. 1 alin 2peste limita creditelor bugetare

Fata de cele prezentate mai sus, avizam nefavorabil prezentul proiect de hotarare.>>

Prin urmare, dragi consilieri care ati votat pentru majorarea tarifului la gigacalorie fara respectarea art. 7 alin si alin 2 din Legea 52/2003 si care va inghesuiti sa semnati alte sume de bani pentru care ati primit aviz nefavorabil, va invit sa votati proiectul de Hotarare astazi, in sedinta de indata si va multumesc anticipat pentru munitia pe care mi-o furnizati in plangerea penala pe care o aveti deja facuta. Nu mi-am dorit asta, dar m-am saturat sa vad cum calcati in picioare transparenta decizionala, cum nu conteaza legea pentru voi atunci cand primiti un ordin pe unitate.

Despre Acord in sine voi vorbi alta data, nu vreau sa va dau idei acum…

Vom reveni cu amanunte dupa ce se va fi votat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vezi care sunt motivele reale pentru care apa calda costa mai mult acum decat in sezonul rece

Update: Vineri 16 iunie, UAP Prahova a depus o solicitare de subventie la registratura primariei. Urmeaza sedinta ordinara a Consiliului ...

##################################################### #####################################################