Membri UAP

Membri UAP

De la inceputul acestui an, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a demarat o serie de actiuni concentrate pe interesul asociatiilor de proprietari si drepturile proprietarilor membrilor sai. Pe scurt, aveti mai jos o serie de actiuni pe care le-am facut pana la aceasta data si altele pe care le avem in vedere:

  • In sedinta de Consiliu Local din 26 aprilie 2016, in cadrul unui Proiect de Hotarare de Consiliu Local Veolia Energie Prahova a solicitat majorarea/ ajustarea tarifului la gigacalorie la 299,03 lei cu TVA, invocand faptul ca in perioada noiembrie 2012- decembrie 2015 a avut pierderi de 21 milioane lei. Inainte de sedinta, am depus cerere de dezbatere publica si plangere prealabila impotriva acestui proiect cerut de Veolia Energie Prahova si am luat cuvantul in sedinta de Consiliu Local solicitand retragerea acestui proiect prin care se dorea recuperarea pierderilor Veolia pe spatele ploiestenilor. Rezultatul a fost ca Proiectul de HCL a fost retras de pe ordinea de zi!
  • Incepand cu aprilie ducem o alta lupta cu Veolia Energie Prahova, deoarece consideram ca aplica un tarif la energia termica facturata la populatie, care pe perioada verii se regaseste in pretul apei calde, neconform cu actele normative in vigoare, respectiv 186,97 lei fara TVA, in loc de 161,29 lei fara TVA, asa cum este stabilit in HCL 408/2015, in vigoare la aceasta data. Pentru a solutiona acest diferend ne-am adresat instantei si avem un dosar pe rol cu nr. 10687/281/22016 prin care solicitam aplicarea pretului de 161,29 lei fara TVA , pe perioada 1 aprilie pana la intrarea in vigoare a noii HCL care vizeaza noul tarif facturat popualtiei. Consideram ca temeiul legal, respectiv HCL 177/2013, pe care Veolia Energie Prahova l-a folosit pana la 1 noiembrie pentru facturarea pretului de 186,97 lei fara TVA nu se regaseste nicaieri si este practicat nejustificat de catre frunizorul de energie termica.
  • Un obiectiv pe care il UAP il are in vedere este eliminarea pretului la apa meteorica, facturat catre asociatiile de proprietari afiliate, motiv pentru care dorim initierea unei Hotarari de Consiliu Local care sa rezolve aceasta problema.
  • Alte probleme pe care le vizam sunt legate de eficientizarea termica a blocurilor care fac parte din asociatiile afiliate UAP dar, din pacate, modul in care municipalitatea a inteles sa organizeze obtinerea fondurilor si cerintele ghidului solicitantului au ingreunat aceasta misiune.
  • Dorim organziarea unor dezbateri publice, in parteneriat cu municipalitatea, pentru identificarea celor mai bune solutii tehnice si financiare si prezentarea lor cetatenilor, pentru consolidarea blocurilor. In functie de ce vor decide cetatenii vom milita pentru punerea lor in aplicare a deciziei lor.
  • Facem demersurile necesare catre administratia locala, in baza Legii 52/2003, cu privire la transparenta decizionala a tuturor proiectelor de HCL care vizeaza interesele asociatiilor de proprietari afiliate UAP si suntem pregatiti sa cerem aplicarea acestei legi a cetatenilor cun rigurozitate, chiar si in instanta daca se va impune
  • Suntem receptivi la problemele semnalate de asociatiile de propietari afiliate UAP si ne implicam activ pentru solutionarea lor folosind toate mijloacele legale pe care legislatia romaneasca ni le pune la dispozitie
  • Vizam, in perioada urmatoare efectuarea, in baza unui parteneriat cu Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti, de anchete sociale, la solicitarea asociatiilor de proprietari afiliate UAP, in vederea identificarii cazurilor si a cauzelor pentru care se ajunge la neplata cheltuielilor de intretinere de catre anumiti proprietari si identificarea solutiilor pentru evitarea si/sau remedierea acestor situatii. Discutii au avut loc si suntem in proces de gasire a variantelor legale pentru acest parteneriat.

Avand in vedere aceste fapte, va invitam sa descarcati fisierul de mai jos, sa il completati cu datele cerute si sa il aduceti la sediul Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la numarul de telefon 0344/801.355.

Cu stima,
Eugen Cristescu
Presedinte


CERERE AFILIERE UAP

##################################################### #####################################################