Demersurile UAP Prahova cu privire la prorogarea a termenului de montare obligatorie a repartitoarelor au fost receptionate …la Bucuresti si urmeaza un proiect de lege. Dar si alte demersuri pentru care ii multumim deputatului AUR, Adrian Axinia care ne-a sprijinit din prima zi

Demersurile UAP Prahova cu privire la prorogarea a termenului de montare obligatorie a repartitoarelor au fost receptionate …la Bucuresti si urmeaza un proiect de lege. Dar si alte demersuri pentru care ii multumim deputatului AUR, Adrian Axinia care ne-a sprijinit din prima zi

Dupa cum stiti cei care va informatid e pe site-ul nostru, UAP Prahova a initiat o serie de demersuri in data de 6 octombrie 2021, catre parlamentarii de Prahova ai PSD, PNL, USR Plus si AUR, dar si catre liderii de grup ai acestor partide din Camera Deputatilor si Senat. Demersurile noastre au vizat si inca vizeaza pana cand se va rezolva situatia, prorogarea termenului pana la care legiutorul a decis sa impuna in mod obligatoriu cetatenilor racordati la sistemul centralizat de incalzire, montarea repartitoarelor, respectiv de la 31.12.2021 la 31.12.2022.

„Nu am trimis niste simple solicitati, ci am argumentat si am fundamentat atat din punct de vedere legal cat si socio-uman neciesitatea prorogarii termenului. Trebuie sa spun ca parlamentarii de Prahova, cu exceptia d-ului Adrian Axinia, care este din partea AUR, au dovedit inca o data ca sunt nesimtiti si indiferenti la nevoile noastre, ale cetatenilor. Numai gura e de ei pe la TV, dar cand le ceri ceva concret, fie au sediile inchise (cazul PNL), fie inregistreaza solicitarile, dar le trateaza cu indiferenta si nu raspund in termenul legal la ele, (cazul USR Plus si PSD). Nu inteleg acest comportament, pe care il consider o sfidare la adresa cetateanului, dar probabil ca undeva in timp aceste lucruri vor inceta. Sa speram cat mai curand. Cert este ca exista si oameni dedicati cetatenilor, in partide, din pacate nu in Prahova, cu exceptia mentionata” a declarat Eugen Cristescu, presedintele UAP Prahova.

Citeste si : UAP Prahova cere parlamentarilor prorogarea cu un an a termenului pana la care se impune montarea obligatorie a repartitoarelor. Suntem in pandemie si riscam mai multe imbolnaviri daca s-ar monta

Am luat act de propunerea de proiect a parlamentarilor USR , prezentata aici:

“Am depus alături de colegii mei parlamentari din USR Silvia Dinca si Cristian Bordei un proiect de lege care va veni în ajutorului celor aflați în sistemul centralizat de încălzire.

Inițiativa USR prevede amânarea cu un an de zile a termenului limită pentru montarea repartitoarelor. Cu alte cuvinte, românii nu vor mai fi nevoiți să monteze repartitoarele pentru calorifere până la finalul acestui an, așa cum prevedea legea, ci până la finalul anului 2022.

Motivarea din spatele proiectului de lege este foarte simplă.

În această perioadă imprevizibilă trebuie să luăm toate măsurile posibile pentru reducerea facturilor la energie ale românilor, nu să le adăugăm costuri de sute de lei în plus la plată în următoarea lună. De altfel, cel mai probabil, prețurile pentru repartitoare ar crește peste valoarea lor actuală tocmai ca urmare a cererii crescute din aceste săptămâni, dacă nu modificăm cadrul legal existent.

Proiectul de lege al USR trebuie să fie adoptat cât mai repede, pentru a nu pune o povară financiară suplimentară pe românii conectați la sistemele centralizate.”

Pe viitor ar fi bine ca parlamentarii care initiaza proiecte de lege care privesc viata in condominii sa consulte entitatile care reprezinta interesele asociatiilor de proprietari din toata tara, pentru a se evita situatii controversate. Poate ca n-ar fi rau sa stim si noi, proprietarii de apartamente ce reprezinta eficientizarea termica si cum o ajuta montarea repartitoarelor sau/ si care e riscul asupra cladirilor daca cetatenii vor opri caldura in calorifere si le vor incalzi cu…aragazul.

Despre demersul deputatului AUR, care ne-a sprijinit din prima clipa si se implica activ in rezolvarea acestei probleme pe care am semnalat-o de mai bine de o luna, vom relata mai pe larg in curand. Pentru ca s-a dovedit a fi o pasare rara. Asa cum ii criticam pe cei care ne sfideaza, tot asa ii laudam pe cei care ne ajuta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus o petitie la Guvern pentru a anula Ordonanta care vizeaza conditionarea acordarii subventiei

Astazi, 8 septembrie 2023, pe fondul ultimelor stiri despre conditionarea acordarii subventiei printr-o ordonanta de guvern, Uniunea Asociatiilor de Proprietari ...

##################################################### #####################################################