Un sondaj pentru demolarea blocului 7 Etaje pentru un moft. Nu e corect, d-le primar, iar proprietarii nu sunt de acord

Un sondaj pentru demolarea blocului 7 Etaje pentru un moft. Nu e corect, d-le primar, iar proprietarii nu sunt de acord

Dupa cum bine stiti, sediul Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova se afla in blocul 7 Etaje din centrul municipiului Ploiesti, la parter, intr-un spatiu care apartine primariei. De aici porneste nedumerirea, ca sa nu spunem revolta, fata de faptul ca primarul Andrei Volosevici a initiat un sondaj, asumat spune domnia sa, cu privire la demolarea blocului & Etaje.

Motivul? Domnul primar doreste sa” construiasca o esplanada, care sa puna in evidenta cele trei valori arhitecturale ale orasului nostru(n.r- municipiu): Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, Halele Centrale si Palatul Culturii”. Adica vrea sa rada de pe suprafata pamantului un bloc in care locuiesc cateva sute de persoane, proprietari de apartamente, iar la parterul blocului sunt firme si chiar sediul PNL Ploiesti, pe langa UAP Prahova.

Din punct de vedere juridic sondajul nu are nicio valoare juridca si poate fi combatuta cu usurinta, in instanta, o Hotarare de Consiliu Local care ar dispune demolarea blocului. Ce este interesant este faptul ca se face un sondaj in care se cere parerea ploiestenilor care nu au nicio treaba cu blocul respectiv, in timp ce …celor direct interesati, proprietarilor de apartamente din acest imobil, nu le cere nimeni parerea. Sunt intr-un film in care unii decid pentru altii desi nu au niciun drept s-o faca. O actiune de demolare a acestui bloc presupune o o declarare a zonei ca fiind de utilitate publica, conform Legii 33/1994 si exproprierea a celor care detin apartamentele, pe motive intemeiate, nu pe dorinta de a face o esplanada, care ar pune in evidenta trei cladiri de patrimoniu pe care blocul 7 Etaje nu le obstructioneaza, Halele si Palatul Culturii fiind departe de acest imobil.

ART. 8 din Legea 33/1994
Declararea utilităţii publice se face numai după efectuarea unei cercetări prealabile şi condiţionat de înscrierea lucrării în planurile urbanistice şi de amenajare a teritoriului, aprobate conform legii, pentru localităţi sau zone unde se intenţionează executarea ei.

Poate doar Catedrala nu se vede bine, daca vrei sa o vezi dintr-o parte. Nu vreau sa vorbesc cu pacat, dar poate domnului primar nu-i place sa vada blocul cu pricina din biroul sau si de aici sa-i fi venit ideea asta nastrusnica.

In alta ordine de idei, nada asta aruncata sub forma de sondaj de opinie, nu are o nota de seriozitate din partea primarului si il stiam un om principial. Nu poti sa vii sa vorbesti despre demolarea unui bloc cand tu nu ai la dispozitie locuri pe care sa le oferi GRATUIT( daca tot ii expropriezi pe proprietarii din blocul 7Etaje). Adica nu ai niciun bloc sau o cladire sau ceva de genul, care sa permita mutarea proprietarilor, daca vor accepta propunerea, desi e foarte greu de crezut.

Care o fi scopul real al acestui sondaj si a intentiei de a demola acest bloc, numai domnul primar stie, dar cei care locuiesc in acest bloc ar trebui sa se linisteasca pentru ca este o idee care nu are un cadru legal pentru a se materializa. Marturisesc ca sunt dezamagit si nu ma asteptam la asa ceva din partea d-ului primar. Ma asteptam din partea domniei sale sa aiba ca principal obiectiv construirea spitalului Municipal si nicidecum o utopie de genul demolarii blocului 7 Etaje pe un moft, mai ales, in conditiile in care in acest moment, presupunand prin absurd ca proprietarii vor accepta sa se mute, nu exista niciun imobil care sa le fie pus la dispozitie. Iar contruirea a 112 apartamente cate are asociatia blocului 7 Etaje necesita eforturi financiare mari si cativa ani pentru constructie.

Pentru ca e normal sa vedem si ce spun cei direct implicati, iata ce ne-a spus un proprietar in urma discutiilor cu vecinii sai: ” Ca proprietari, am fost socati sa aflam ca primarul doreste sa ne demoleze si dupa ce am citit comentariile unor cetateni care doar trec pe linga bloc, ne-am dat seama ca nu au nici o empatie cu locatarii/proprietarii blocului.  Senzatia noastra este ca acesti cetateni comentatori traiesc in imaginar si joaca Monopoly, ei se cred pe Facebook unde a si fost postata opinia ploiestenilor. Am cumparat acest apartament pentru vederea spre sudul orasului si mai putin pentru suprafata. Sunt apartamente mici insa l-am renovat foarte frumos si suntem perfect multumiti de rezultat. Noi nu ne dorim demolarea blocului intrucat nu exista o asemena vedere si nu poate fi reprodusa in nici o varianta construita in centru. Pozitia blocului este de neinlocuit in oras si acesta este motivul pentru care suntem impotriva. Am vorbit cu vecinii si toti la unison sunt impotriva demolarii”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vezi care sunt motivele reale pentru care apa calda costa mai mult acum decat in sezonul rece

Update: Vineri 16 iunie, UAP Prahova a depus o solicitare de subventie la registratura primariei. Urmeaza sedinta ordinara a Consiliului ...

##################################################### #####################################################