UAP propune reducerea TVA la 9% pentru gigacalorie, ca produs de baza

UAP propune reducerea TVA la 9% pentru gigacalorie, ca produs de baza

masa_rotunda2

Vineri, 23 septembrie, la Camera de Comert si Industrie Prahova a avut loc intalnirea dntre conducerea Uniunii Asociatilor de Proprietari Prahova si o parte din parlamentarii din judetul nostru, pentru a prelua modificarile legislative propuse de initiatorii intalnirii, respectiv UAP. Astfel, printre cei care au reusit sa ajunga la aceasta actiune s-au numarat Radu Oprea(PSD), Dan Ionita(PSD), Andrei Sava(PSD), Ion Eparu  ( PRU), Dragos Gunia( PNL), Gratiela Gavrilescu(ALDE), Virgil Guran(PNL), Paul Dumbravanu(PNL), Razvan Plisca- consilierul Robertei Anastase(PNL), si Gabriela Anghel (PND). Pe langa acestia, si-au declarat sustinerea, prin intermediul celor prezenti, Georgica Severin si Augustin Mitu(ambii PSD) si Iulian Dumitrescu(PNL), precum si Andrei Volosevici(ALDE). Motivele acestei intalniri au fost predarea catre parlamentari a proiectelor de legi si expunerilor de motive aferente, pentru miscorarea TVA la gigacalorie de la 20% la 9%, ca produs de baza similar apei, introducerea in textul art. 35 alin 2 din legea 230/2007 a conventiilor civile si eliminarea obligativitatii cotei-parti indivize ca modalitate de calcul pentru  partile comune si introducerea calculului “per persoane” in cuprinsul art. 44 alin. 1 din HG 1588/2007, acordandu-se permisiunea Adunarii Generale de a alege varianta de calcul protivita acolo unde constructia o impune   ( BLOCURI CU LIFT).

Discutiile au fost constructive, fiecare participant a luat cuvantul si a afirmat ferm ca va acorda sprijinul pentru ca propunerile UAP sa ajunga in Parlamentul Romaniei inainte de alegerile parlamentare, iar apoi sa isi urmeze cursul in anul urmator. Mai trebuie spus ca Paul Dumbravanu si Radu Oprea s-au arata deschisi spre a initia din partea ambelor partide propunerile discutate si a le depune in Parlament, la fel si ceilalti parlamentari prezenti, dupa ce cei doi se vor pune de acord in ce urmeaza sa faca, in perioada imediat urmatoare.

“Le multumesc, sincer, tuturor atat pentru prezenta cat si pentru sprijin si asteptam ca rezultatele muncii noastre coroborate cu cele ale parlamentarilor, sa vina cat mai curand si sa dam vesti bune membrilor UAP. Avem convingerea ca promisiunile parlamentarilor prezenti, dar si a celor care nu au putut veni din motive obiective, vor fi onorate si propunerile noastre vor ajunge sa fie supuse atentiei si votului Parlamentului. Mentionam ca, in paralel, UAP a trimis o solicitare Guvernului pentru a studia oportunitatea micsorarii TVA la gigacalorie de la 20% la 9% si a dispune modificarea legislativa, conform prerogativelor pe care le are”, a mentionat Eugen Cristescu, presedintele Uniunii Asociatilor de Proprietari Prahova.

Aceasta initiativa este prima dintr-un lung sir pe care UAP le propune decidentilor, atat consilieri locali cat si parlamentari, in vederea imbunatatirii calitatii vietii membrilor sai si nu numai.

Reamintim ca Uniunea Asociatilor de Proprietari reprezinta interesele a circa 900 de asociatii de proprietari si aproape 66.000 de cetateni.

27.09.2016                                                                                                                                                                                Presedinte

Eugen Cristescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

##################################################### #####################################################