UAP Prahova solicita SGU sa demareze actiunea de combatere a ambroziei in Ploiesti, conform HCL 383/2017

UAP Prahova solicita SGU sa demareze actiunea de combatere a ambroziei in Ploiesti, conform HCL 383/2017

In urma mai multor sesizari venite din partea ploiestenilor afiliati la UAP Prahova, cu privire la alergia la ambrozie si starea de sanatate afectata de aceasta buruiana, am decis sa luam atitudine. Astfel, in cursul zilei de astazi, UAP Prahova a depus la SC SGU Ploiesti SRL, Regia Autonoma a Serviciilor Publice (RASP)Ploiesti si Politia locala, o petitie, prin care solicitam respectarea si punerea in aplicare a HCL 383/2018, privind adoptarea unor masuri de combatere si distrugere a ambroziei pe teriroriul Ploiestiului. Practic, in mod respectuos, nu facem decat sa solicitam factorilor prevazuti in HCL sa execute ceea ce sunt obligati sa execute, pentru ca ploiestenii sa nu mai sufere din cauza unei bururieni, care creste la voia intamplarii si creeaza atatea probleme de sanatate.

Pentru cei care nu cunosc, dar pot vedea in facsimilul acestui text, HCL 383/2018, prevede la articolul 1 urmatoarea obligatie:

Art. 1

SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti SRL, care are in concesiune terenurile si spatiile ce imprejmuiesc cladirile preluate prin contractul nr. 14782/ 25.08.2010, din domeniul public si privat al muncipiului Ploiesti, precum si persoanele fizice si juridice, proprietari sau administratori de terenuri priviate situate pe teritoriul municipiului Ploiesti au OBLIGATIA sa desfasoare activitati de combatere si distrugere a ambroziei, fara a aduce atingere integritatii mediului inconjurator.

Mai trebuie spus ca nerespectarea prevederilor art. 1, mentionate mai sus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 lei pentru persoanele juridice. Constatarea si sanctionarea contraventiilor se realizeaza de catre imputernicitii primarului municipiului Ploiesti si Politia Locala, activitatea de monitorizare a modului in care se respecta prevederile HCL 383/2017, fiind in sarcina RASP Ploiesti.

Nu stim ce vor face conducatorii celor trei institutii carora le-a fost adresata petitia UAP Prahova, dar cert este ca am solicitat ca in termen de 3 zile de la primirea petitiei sa se demareze actiunea de combatere a ambroziei, adica sa se respecte HCL 383/2018. In caz contrar, cu parere de rau, ne vom adresa instantei de judecata, pentru ca sunt multi oameni care sufera de aceasta alergie si exista acest act normativ  care trebuie respectat, atat de SGU Ploiesti cat si de detinatorii si administratorii de terenuri privati, fie ca sunt persoane fizice, fie ca sunt persoane juridice. Indiferent care ar fi scuza pe care acestia ar putea-o folosi in apararea lor, comparativ cu suferintele ploiestenilor, acestea nu valoreaza nimic, ne pare rau sa o spunem. Sa speram ca nu va fi nevoie sa ajungem in instanta pentru a cere sa se respecte un act normativ. Am fi de ras cu totii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

In sedinta de Consiliu Local din 31 august 2023 se va supune aprobarii subventia la gigacalorie pentru luna septembrie. Multumim anticipat

Astazi, 31 ianuarie 2023 va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Local Ploiesti in care se va supune votului aprobarea ...

##################################################### #####################################################