UAP Prahova nu este de acord cu majorarea tarifului la gigacalorie si va actiona in consecinta. Vezi motivele

UAP Prahova nu este de acord cu majorarea tarifului la gigacalorie si va actiona in consecinta. Vezi motivele

Consilierii locali din Comisia nr. 3 de utilități din cadrul primariei Ploiesti, au dat aviz favorabil solicitarii furnizorului de energie termica Veolia Eneergie Prahova pentru majorarea cu 50 de lei la gigacalorie. Mai exact, se doreste cresterea de la 186,97 de lei/Gcal fără TVA la 237,35 lei/Gcal fără TVA. In acest moment, pentru o perioada de 30 de zile proiectul este pus pe site-ul primariei si il puteti gasi AICI.

UAP Prahova va solicita in scris ca primaria sa organizeze o dezbatare publica conform art. 7, alin 9 din Legea 52/2003, cu privire la transparenta decizionala, adica:

(9) Autoritatea publicã în cauzã este obligatã sã decidã organizarea unei întâlniri în care sã se dezbatã public proiectul de act normativ, dacã acest lucru a fost cerut în scris de cãtre o asociaţie legal constituitã sau de cãtre o altã autoritate publicã.

Trebuie mentionat ca, din informatiile noastre, Veolia isi intemeiaza cererea pe un aviz al ANRE, care ar fi apriobat acest tarif nou. Daca este asa, atunci le aducem la cunotinta atat operatorului de energie termica cat si consilierilor locali, prevederea de la art. 43, alin 5 din Legea 51/2006, cu privire la utilitatile publice.

(5) Preţurile şi tarifele pentru plata serviciilor de utilităţi publice se propun de operatori şi se stabilesc, se ajustează sau se modifică prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale ori, după caz, ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilităţi publice, cu respectarea metodologiilor elaborate de autoritatea de reglementare competentă. Hotărârile autorităţilor deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale sau, după caz, ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilităţi publice, în numele şi pe seama unităţilor administrativ-teritoriale membre, vor ţine seama, după caz, de avizele de specialitate ale autorităţilor de reglementare competente.

” Avand in vedere ca la primaria Ploiesti majorarile de tarife se fac fara a fi aduse la cunostinta majoritatii populatiei, pentru ca legea transparentei decizionale este calcata in picioare de toti cei care ar trebui sa o aplice cu sfintenie, solicitam dezbatere publica si anuntam ca avizulo ANRE este consultativ asa cum reiese din 43, alin 5 din Legea 51/20016, fapt care inseamna ca domnii si doamnele consilieri locali, indiferent de partidul din care provin nu au obligatia sa voteze acest proiect de hotarare. Ramane la latitudinea constiintei lor fata de cetatenii care le platesc salariile daca vor vota sau nu”, a declarat Eugen Cristescu, presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova.

Vom reveni cu amanunte si va vom aduce la cunostinta cine sunt consilierii locali care vor vota proiectul de HCL si daca se va organzia dezbaterea pentru a ne prezenta si a lua la cunostinta care sunt motivele invocate de Veolia, altele decat pierderile inregistrate, de care nu sunt vinovati ploiestenii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Avocatul Poporului nu a raspuns la petitia cu privire la sesizarea CCR in legatura cu obligativitatea montarii repartitoarelor. UAP Prahova a actionat institutia in instanta

Obligativitatea montarii repartitoarelor este o problema care perturba activitatea in asociatiile de proprietari. Prin legea 196/2021 au fost modificate prevederile...

##################################################### #####################################################