UAP Prahova a dus campania anti-ambrozie la final. SGU Ploiesti si RASP au sprijinit aceasta initiativa

UAP Prahova a dus campania anti-ambrozie la final. SGU Ploiesti si RASP au sprijinit aceasta initiativa

Campania anti-ambrozie initiata de Uniunea Asociatiilor de Proprietari aproape ca s-a incheiat. Spunem aproape, deoarece inca nu este finalizata harta cu terenurile private pe care a crescut ambrozia. Aceasta trebuie intocmita cu sprijinul Politiei Locale. In schimb, in ce priveste domeniul public, harta este aproape de intocmirea ei finala de catre SGU Ploiesti, dupa cum ne-a confirmat directorul acesteia Cristinel Schiopu.

La intiativa UAP Prahova, prin presedintele Eugen Cristescu, impreuna cu seful serviciului Spatii Verzi din cadrul SGU Ploiesti si Iordachescu Anca Maria, inspector de specialitate din cadrul Regiei Autonome a Serviciilor Publice Ploiesti au descins in teren pentru a solutiona problema ambroziei. Astfel, dupa un periplu prin tot Ploiestiul, de la un capat al lui, cei trei au identificat zonele din domeniul public unde ambrozia a crescut haotic producand alergii persoanelor sensibile la polenul acestei buruieni.

Asteptam ca si Politia Locala sa isi faca datoria fata de cetateni si, pe langa harta de la SGU sa avem si harta intocmita de institutia condusa de Adrian Vaida, care a gestionat foarte prost aceasta problema, motiv pentru care UAP a cerut efectuarea unei cercetari disciplinare. Avem promisiunea chiar de la directorul Adrian Vaida ca situatia se va remedia. Pana atunci solicitare de cercetare disciplinara ramane in picioare.

UAP Prahova multumeste tuturor partilor implicate si asigura cetatenii ploiesteni ca lucrurile au intrat pe un fagas normal sau vor intra in cel mai scurt timp, pentru ca la anul, pana la 1 iunie, ambrozia sa fie tinuta sub control. Ca o parere personala, o solutie pentru la anul ar fi ca interventiile in zonele cu ambrozie sa fie facuta prin scoaterea acesteia din pamant cu utilaje specifice.

Mai jos aveti adresa cu zonele identificate si in care s-a intervenit pentru combaterea ambroziei, trimisa de catre SGU Ploiesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

SC Termo Ploiesti SRL anunță ploieștenii că nu va fi revizie. Se va asigura apa caldă și caldura în continuare

Avand in vedere informațiile eronate care circulă in spațiul public despre o eventuala revizie, Termo Ploiești informează locuitorii municipiului Ploiești ...

##################################################### #####################################################