UAP nu este de acord cu facturarea taxei de mediu catre membrii afiliati si neafiliati

UAP nu este de acord cu facturarea taxei de mediu catre membrii afiliati si neafiliati

Avand in vedere ca s-a tot discutat despre introducerea taxei de mediu in facturile catre asociatiile de proprietari, pentru a colecta sumele care revin operatorului pentru plata a 80 lei/tona pentru deseurile menajere colectate, ne exprimam urmatorul punct de vedere:

Uniunea Asociatiilor de Properietari Prahova nu este de acord cu refacturarea taxei de mediu cf OUG 196/2005, modificata prin OUG 31/2013, care se regaseste in facturile catre asociatiile de proprietari pentru a recupera de la cetateni o taxa care nu a fost prevazuta in contractul dintre asociatiile de proprietari si SC Rosal Grup, ci doar intr-un act normativ. Intelegem situatia cu care se confrunta operatorul de salubritate, dar nu consideram ca taxa de 80 lei/tona de deseuri menajere, care de la anul va fi 120 lei/tona, sa fie in sarcina operatorului, respectiv cel care colecteaza sau transporta deseurile inerte si nepericuloase incredintate in vederea eliminarii finale prin depozitare.

Din punctul nostru de vedere, aceasta problema trebuie rezolvata prin directa implicare a Agentiei de Dezvoltare Intercomunitara si identificarea solutiilor dupa negocieri cu SC Rosal Grup si Vitalia, detinatorul rampei unde se depoziteaza deseurile din Ploiesti. Punctul nostru de vedere este ca aceasta taxa sa nu fie platita de asociatiile de proprietari, nici cele afiliate UAP, nici cele neafiliate si sfatuim presedintii si administratorii ca sa plateasca facturile catre Rosal la zi, pentru deseurile ridicate pe luna trecuta. Pentru refacturarea taxei de mediu, care se regaseste in facturi, sa nu se efectueze platile, cel putin deocamdata, deoarece nu consideram ca exista cadrul legal pentru ca aceasta taxa de mediu sa fie incasata de la asociatiile de proprietari, respectiv proprietarii de apartamente.

In acest sens am depus o adresa la sediul SC Rosal Grup SRL, in care solicitam sa ni se comunice conformitatea si legalitatea acestei masuri de refacturare a taxei de mediu, pe care o puteti studia in facsimil. Pentru alte lamuriri asteptam reprezentantii asociatiilor afiliate UAP, la sediul din str. Gen. Vasile Milea, nr.1.

In cazul in care nu se va tine cont de punctul nostru de vedere si se vor incasa bani de la asociatiile de proprietari, altii decat cei prevazuti in contractul dintre parti, vom actiona in consecinta, conform legislatiei in vigoare.

12/05.2017                                                                                                                                                                   Eugen Cristescu

                                                                                                                             Presedinte

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus o petitie la Guvern pentru a anula Ordonanta care vizeaza conditionarea acordarii subventiei

Astazi, 8 septembrie 2023, pe fondul ultimelor stiri despre conditionarea acordarii subventiei printr-o ordonanta de guvern, Uniunea Asociatiilor de Proprietari ...

##################################################### #####################################################