UAP face plangere penala conducerii Rosal daca nu vor fi colectate deseurile din camerele de precolectare

UAP face plangere penala conducerii Rosal daca nu vor fi colectate deseurile din camerele de precolectare

Incapatanarea este, uneori, o cauza care produce pagube, nu doar rezultate benefice incapatanatilor. Acest lucru se intampla in cazul SC Rosal Grup SRL Ploiesti, care nu intelege sa puna in executare o hotarare judecatoreasca. Dupa cum, poate, stiti, Uniunea Asociatiilor de Proprietari a intentat doua procese Rosal Grup SRL pentru ca operatorul de salubritate a decis cu de la sine putere sa nu mai colecteze deseurile menajere din interiorul camerelor de precolectare. Pe data de 7 mai, instanta a dat o sentinta definitiva care obliga Rosal, pana la finalizarea dosarului pe fond, sa colecteze deseurile pe care refuzau sa le colecteze si din interiorul camerelor de precolectare.

Citeste si : UAP a castigat procesul cu Rosal. Instanta obliga operatorul sa colecteze deseurile din camerele de precolectare

Desi UAP Prahova a emis un comunicat de presa in care a informat opinia publica despre hotararea definitiva care obliga Rosal sa efectueze colectarea deseurilor mentionate, avem informatii din teritoriu ca, in continuare, operatorul isi bate joc de membri afiliati UAP Prahova.

Acest lucru denota o inconstienta din partea conducerii Rosal, atat la nivel local cat si central, daca cei din urma permit acest abuz. Daca nu cunosc, le aducem aminte celor care conduc aceasta firma ca exista o prevedere in Codul Penal, respectiv art. 287, lit. a) si b) care ii obliga sa respecte o hotarare judecatoaresca. Investim cu formula executorie decizia definitiva din dosarul nr. 1734/281/2018, dupa care vom face plangere penala impotriva domnilor Gelu Constantinescu, Catalin Ionita, Bogdan Niculescu pentru nerespectarea hotararii nr. 1171/2018.

UAP Prahova nu tolereaza astfel de lucruri si asiguram cele 183 de asociatii de blocuri turn cu camera de precolectare, membre afiliate, ca nu lasam lucrurile asa si vom actiona in instanta conducerea Rosal daca vreunul dintre membri nostri ne mai comunica faptul ca angajatii Rosal nu colecteaza deseurile din interiorul camerelor de precolectare.

“Ieri, 9.10.2018, UAP a depus o adresa oficiala la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara- Managementul Deseurilor, prin care pune in vederea acestei institutii sa solicite operatorului respectarea hotararii judecatoresti. Conform datelor oficiale de pe site-ul Rosal, la Ploiesti exista un numar de 775 de angajati care colecteaza deseurile, am spune suficient pentru exercitarea atributiilor si respectarea contractelor cu clientii. Mai ales ca Rosal nu a incheiat contractele cu toti cetatenii municipiului Ploiesti. Poate ca problema este numarul mic al utilajelor si nu al personalului. Dar asta e problema Rosal, nu a clientilor sai. Prin urmare, pun in vederea conducerii Rosal sa respecte hotararea instantei si sa colecteze deseurile din camerele de precolectare ale celor 183 de asociatii afiliate UAP Prahova, pe care Rosal le stie foarte bine. Asociatiile neafiliate UAP ne pot contacta pentru a le oferi sprijinul”, a declarat Eugen Cristescu, presedintele UAP Prahova.

10.05.2018

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Presedinte

Eugen Cristescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus o petitie la Guvern pentru a anula Ordonanta care vizeaza conditionarea acordarii subventiei

Astazi, 8 septembrie 2023, pe fondul ultimelor stiri despre conditionarea acordarii subventiei printr-o ordonanta de guvern, Uniunea Asociatiilor de Proprietari ...

##################################################### #####################################################