UAP cere anularea masurii de IMPUNERE a unui act de voluntariat prin care un reprezentant al asociatiei de proprietari împarte Sfanta Lumina. Este abuzivă chiar și în stare de urgență

UAP cere anularea masurii de IMPUNERE a unui act de voluntariat prin care un reprezentant al asociatiei de proprietari împarte Sfanta Lumina. Este abuzivă chiar și în stare de urgență

Acordul dintre Biserica Ortodoxă Română și Ministerul Afacerilor Interne a suferit modificări în noaptyea de 15 aprilie, în sensul că asociațiile de proprietari vor trebui sa-si desemneze un reprezentant care sa imparta Sfanta Lumina celor din asociatie. La finalul acestul comunicat vom spune și puinctul de vdere legat de această măsură.
O paranteză mică înainte de subiectul principal, pentru că există persoane care merg pe ideea ca și dacă merem în magazine de îmbolnăvim. Așa este, ne putem îmbolnăvi dacă mergem în magazine, dacă stăm de vorbă cu cinvea, dacă bem o cafea din aceeasi cească cu cineva care este infestat sau în cine stie ce moduri. Dar la biserica nu te duci ca la magazin, unde trebuie să păstrezi 2 metri intre tine si alte persoane, ci stai ingramadit unul in altul ore intregi in conditii normale. Iar in aceste conditii de urgenta daca s-ar lasa libera participarea ar exista destui oameni care sa creada ca suntem in situatia normala din anii anteriori cand nu era pandemie. Dar, cam atat despre ceea ce eu percep a fi superficialitate.
Sa revenim la oile noastre. Ieri noapte, s-a modificat acordul intre BOR si MAI, intr-un mod de-a dreptul aberant. Am inteles ca ni s-au restrictionat drepturile, dar nu scrie nicaieri ca se pot suplimenta obligatiile.
Este de neacceptat faptul de a pune în responsabilitatea conducerilor de asociatii de proprietari, a administratorilor de condominii, adică de un reprezentant al asociației, chiar si cu echipament de protectie, dăruirea Sfintei Lumini. Se ridica o serie de intrebari care arata degringolada, ca sa nu spun mai rau, care domina masurile din acest acord. Intrebari:
1. Cine ofera echipamentul de protectie reprezentantului asociatiei?
2. Cine raspunde daca acesta se imbolnaveste sau daca acesta îmbolnăveste pe alții din cauza prevederii de mai jos?
3. Prin ce procedura va lua acesta Sfanta Lumina de la Biserica si cum o va transporta catre asociatia pe care o reprezinta?
4. In conditiile in care un administrator administreaza mai multe asociatii cine garanteaza ca altcineva va prelua aceasta sarcina?
5. Avand in vedere ca ceea ce se cere este un act de voluntariat care e rationamentul pentru care este impus?
6. Exista masuri impogtriva celor care refuza să facă acest act de voluntariat si aleg sa respecte recomandarea venita tot din partea guvernului, de a se izola?
7. Daca exista masuri, care sunt acestea, in conditiile in care nimeni nu poate fi obligat la un act de voluntariat?
Avand in vedere aceste lucruri, în calitate de președinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari, domnul Eugen Cristescu afirmă că nu este de acord cu această masură care impune un act de voluntariat, fapt fără precedent. Această practică a impunerii unui act de voluntariat trebuie să înceteze pentru că încalcă drepturile omului, chiar și în stare de urgență.
Mai jos aveți modificarea din acordul BOR-MAI care a dus la această măsură absurdă, ca să nu spunem abuzivă. Sugeram Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne să anuleze această măsură care se bate cap în cap cu recomandarea de izolare promovată atât de intens de la începutul stării de urgență.
 
5. Credincioşii vor primi Paştile sau Sfânta Lumină din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuințelor multifamiliale acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie (mască şi mănuşi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################