Subventie la gigacalorie pe timpul verii de la 15 iulie si tariful ramane acelasi

Subventie la gigacalorie pe timpul verii de la 15 iulie si tariful ramane acelasi

Astazi, in sediul primariei Ploiesti a avut loc o conferinta de presa organziata de primarul municipiului, Andrei Volsoevici, la care au participat si prefectul judetului, Virgiliu Nanu si directorul SC Termo Ploiesti SRL, Bogdan Becheanu.

Andrei Volosevici a adus la cunostinta jurnalistilor ca a inititat un proiect de Hotarare de Consiliu Local si a tinut sa mentioneze ca multumeste UAP Prahova si presedintelui acesteia Eugen Cristescu pentru implicare constanta in problema termiei. Dupa cum se stie, UAP Prahova a depus vineri16 iunie la registratura primariei o solicitare de subventionare a energiei termice de la 222,49 lei cu TVA pe perioada verii.

Astfel, prin intermediul conferinteid e presa primarul a adus la cunostinta cetatenilor din Ploiesti ca proiectul pe care l-a initiat si va fi supus votului consilierilor locali vizeaza acordarea subventiei la gigacalorie pana pe 30 martie 2024, incepand cu 15 iulie 2023. Desi UAP Prahova a solicitat ca acordarea subventiei sa inceapa de la 1 iulie, acest lucru nu se poate din cauza faptul ca, dupa cum a declarat Andrei Volsoevici, tehnica legislativa nu permite, pentru ca rectificarea bugetara nu poate avea loc inainte de 1 iulie a anului, iar efectul HCL nu poate fi retroactiv ca sa fie aplicata subventia inca de la luna mai.

Prefectul judetului, Virgiliu Nanu a comunicat presei faptul ca a monitorizat situatia prezenta a termiei, cu scopul de a nu mai ajunge in situatii limita ca anul trecut si s-a declarat multumit de ce a gasit pe teren pentru ca nu suntem in pericol. In acest moment se apropie de finalizare revizia CAF2 si repararea acestuia, TAGul functioneaza in sisntem de cogenerare in prezent, producand si energie electrica si furnizand si apa calda.

Bogdan Becheanu a subliniat un aspect important legat de debranari si anume faptul ca Uniunea Europeana a dispus in sase tari interzicerea centralelor de apartamente si ca tendinta in UE e aceasta de eliminare a centralelor. S-a vorbit si despre fondurile europene care urmeaza a fi accesate in vederea investitiilor in infrastructura SC Termo Ploiesti SRL, pornind de la retele primara si secundara si continuand cu constructia unor noi centrale pe cogenerare.

Un lucru foarte important de retinut din afirmatiile celor prezenti este ca tariful actual nu va mai creste, iar subventia beneficiaza de continuitate si pe perioada verii.

Avand in vedere toate acestea, vom plati in jur de 35-40 de lei pe mc de apa calda pe perioada mai, iunie si jumatate din iulie, adica pana la 15 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################