Strategia pentru consolidarea cladirilor din Ploiesti se aprope de final(Video)

Strategia pentru consolidarea cladirilor din Ploiesti se aprope de final(Video)

Poate ca multi dintre cei care cititi acest articol nu ati aflat despre Comisia pentru monitorizarea actiunilor de reducere a riscului seismic constituita  in 29.09.2016, prin HCL 314, la nivelul primariei Ploiesti. Cei care o compuneau la momentul constituirii ei erau consilierii locali Razvan Ursu(PSD), Iulian Bolocan(PNL) si Eugen Cristescu, presedinte Uniuniea Asociatiilor de Proprietari Prahova. Ulterior, dupa ce Razvan Ursu a devenit deputat, acesta a fost inlocuit de Marcian Cosma(PSD)(foto stanga), Apoi, dupa mai multe adrese oficiale, Comisia intregindu-se cu urmatorii reprezentanti ai institutiilor din subordinea primariei:

Liana Maria Chercea, Directia de Urbanism

Razvan Farcas, Directia Tehnic Investitii

Laura Ionita, Directia Juridica si Contencios Administrativ

Stefan Georgian, Directia de Gestiune a Patrimoniului

Toti acesti membri s-au intalnit periodic pe parcursul anul 2018 si, pe data de 03.09.2018 au ales ca presedinte al Comisiei pe Eugen Cristescu( foto dreapta), presedintele UAP Prahova, dupa care au stabilit planul de actiuni pentru a atinge obiectivele pentru care Comisia s-a constituit: identificarea solutiilor tehnice si financiare cele mai eficiente pentru ploiestenii care locuiesc in apartamente construite inainte de 1977 si care prezinta grad de risc seismic ridicat. Pentru indeplinirea obiectivului, Comisia si-a propus organizarea a trei dezbateri pentru identificarea solutiilor mentionate si crearea unei strategii pe termen mediu si lung pentru consolidarea cladirilor pe care primaria Ploiesti s-o duca la indeplinire pentru siguranta si viata cetatenilor.

Astfel, pe data de 4 noiembrie 2018 a avut loc prima dezbatare care a reunit reprezentanti ai institutiilor direct implicate  in acest segment de risc seismic, pe care nu ii mai nominalizam deoarece la inceputul fiecarui material video pe care il veti vedea mai jos, acestia se prezinta singuri. Un lucru este de mentionat, respectiv nemultumirea presedintelui Comisiei, Eugen Cristescu exprimata si public pe pagina personala de facebook, dar si prin sesizarea depusa la sediul Ministerului Afacerilor in atentia domnului Raed Arafat, fata de neimplicarea Inspectoratului pentru Situatii den Urgenta Prahova, o institutie cu implicatii directe in problemele cauzate de seisme, fie prin prevenirea consecintelor fie prin inlaturarea eventualelor pagube si morti.

Pe data de 21 noiembrie a fost organizata a doua dezbatere din planul de actiuni care cuprinde trei actiuni de acest fel, ultima fiind conceputa a reprezenta o intalnire cu reprezentantii unitatii administratiei publice locale si parlamentarii de Prahova. Si fragmente din aceasta dezbatere puteti vedea mai jos. Ar mai fi de mentionat lispa de interes fata de aceste actiuni in folosul cetatenilor manifestata de viceprimarii Ploiuestiului, Cristian Ganea si George Pana care, desi au fost invitati oficial, nu au participat la niciuna dintre cele doua dezbateri, la fel ca si ISU Prahova. Criticile publice aduse si acestora au demostrat ca lispa de caracter pe care o au fata de dezinteresul fata de viata, sanatatea si siguranta ploiestenilor, prin faptul ca ulterior dezbaterii din 21 noiaembrie 2018, l-au retras din Comisie pe reprezentantul PSD-ALDE, domnul Marcian Cosma, unul dintre cei care s-au implicat activ pentru ducerea la indeplinire a misiunii mentionate mai sus.

Cu toate acestea ii anuntam pe aceasta cale pe domnii Cristian Ganea si george Pana, precum si pe colegii acestora care au votat retragerea din Comisie a domnului Marcian Cosma, ca activitatea ei va fi dusa la final si in cel mai scurt timp va prezenta rezultatele. Mai jos puteti urmari cele mai importante momente din cele doua dezbateri:

https://www.youtube.com/watch?v=H8RB-ZaYSVw&feature=youtu.be 

https://www.youtube.com/watch?v=QnSIajY10do 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Contestatii depuse privind dosarele canditatiilor la functia de Presedinte Uap

       

##################################################### #####################################################