Solutii pentru primarului Ploiestiului pentru consolidarea blocurilor vechi si reablitare termica, prin PNRR. Fara contributii din partea proprietarilor

Solutii pentru primarului Ploiestiului pentru consolidarea blocurilor vechi si reablitare termica, prin PNRR. Fara contributii din partea proprietarilor

Mii de români vor beneficia de reabilitarea blocurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), peste 1.300 de blocuri de locuințe urmând a fi incluse în program, fără ca proprietarii să contribuie cu bani din buzunar.

În PNRR sunt prevăzute trei fonduri din care MDLPA va dezvolta investiţiile din întreaga ţară, cel pentru reabilitare fiind Fondul renovării – care însumează 2,2 miliarde de euro, în timp ce pentru tranziția verde a localităților sunt prevăzute 2,12 miliarde de euro, iar 230 de milioane de euro – pentru construcţia de creşe.

Obiective specifice asumate prin PNRR:

1. Asigurarea rezilienței și sustenabilității fondului construit prin abordarea integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu, ameliorarea calității aerului interior și tranziția spre clădiri inteligente.

2. Asigurarea cadrului strategic și de reglementare tehnică, actualizat pentru proiectarea și realizarea de construcții verzi și reziliente.

3. Monitorizarea performanțelor fondului construit și fundamentarea politicilor pe evidențe prin realizarea registrului digital al clădirilor și implementarea treptată a pașaportului energetic al clădirilor.

4. Asigurarea forței de muncă specializată pentru clădiri verzi și inteligente. 5. Introducerea practicilor de economie circulară în construcții

De asemenea, Fondul pentru Valul Renovării propune 2 reforme și 4 categorii principale de investiții cu scopul de a implementa modificări legislative și programe precum și un fond de renovare a clădirilor publice, rezidențiale și de patrimoniu.

Mai multe detalii AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vezi care sunt motivele reale pentru care apa calda costa mai mult acum decat in sezonul rece

Update: Vineri 16 iunie, UAP Prahova a depus o solicitare de subventie la registratura primariei. Urmeaza sedinta ordinara a Consiliului ...

##################################################### #####################################################