Propuneri pentru modificarea Statutului UAP,ale membrilor Consiliului Director

Propuneri pentru modificarea Statutului UAP,ale membrilor Consiliului Director

Capitolul 1 – Dispozitii generale
Art. 2 – Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova se constituie prin aderarea la aceasta, cu respectarea stricta a liberului consimtamant, al Asociatiilor de Proprietari si locatari din judet. La Uniunea Asociatiilor de Proprietari pot adera asociatii constituite la nivelul judetului Prahova cu acordul membrilor Consiliului Director.

Capitolul 4 – Organele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova si a filialelor asociatiilor de proprietari.
Art 14 litera L – Convocarea se va face prin publicarea unui anunt intr-un ziar local de larga circulatie si prin afisarea anuntului la sediul Uniunii cu cel putin 15 zile inainte. In anunt vor fi precizate ziua, ora si locul unde se desfasoara Adunarea Generala precum si ordinea de zi.

Art 15 punctul 2 – Hotararile Adunarii Generale , contrare legii, actului constitutiv sau dispozitiilor cuprinse in statut pot fi atacate in justitie de oricare dintre membrii asociati care nu au luat parte la adunarea generala sau care au votat impotriva si au cerut sa se insereze aceasta in procesul verbal de sedinta, in termen de 15 zile de la data cand au luat cunostiinta despre hotarare sau de la data cand a avut loc sedinta, dupa caz.

Art 16 litera R – Angajatii Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova nu au voie sa faca parte din Consiliul Director si nu pot face parte din conducerea institutiilor care presteaza sau aproba servicii catre UAP si membrii acesteia. Nu au dreptul sa faca parte din cabinete executorii judecatoresti, cabinete de avocatura, firme de dezinsectie deratizare dezinfectie, cabinete de mediere, firme de prestari servicii: zugravit, hidroizolatii, instalatii sanitare – firme ce ar genera conflicte de interese.
Punctul 7 – Membrii Consiliului Director trebuie, in mod obligatoriu, sa fie presedinte sau administrator la o asociatie de proprietari sau locatari.
Punctul 8 – Membrii Consiliului Director nu pot face parte din conducerea institutiilor care presteaza sau aproba servicii catre UAP si membrii acesteia. Nu au dreptul sa faca parte din cabinete de executori judecatoresti, cabinete de avocatura, firme dezinsectie, deratizare, dezinfectie, cabinete de mediere, firme de prestari servicii(zugravit, reabilitare termica, instalatii sanitare etc. , sau servicii similare cu cele prestate de UAP Prahova)- firme ce ar genera conflicte de interese.

Art.17 punctul 9 – Presedintele nu va avea dreptul sa fie membru al unui partid politic sau sa aiba functii de conducere in partide politice si in asociatii de proprietari ( nu va avea dreptul sa fie presedinte, vicepresedinte sau administrator in asociatii de proprietari/ locatari). Presedintele nu va avea dreptul sa aiba functii de conducere sau sa faca parte din institutii care presteaza sau aproba servicii catre UAP si membrii acesteia. Presedintele nu are dreptul sa faca parte din cabinete de avocatura, cabinete de executori judecatoresti, cabinete de mediere, firme de prestari servicii(zugravit, instalatii electrice si sanitare, hidroizolatii, termoizolatii)- pentru a nu genera conflicte de interese.
Presedintele UAP, este obligatoriu sa aiba studii superioare.

Consiliul Director al UAP Prahova

3 comments

  1. la art16 R punctul 7 spuneti ca membrii consiliului director obligatoriu trebuie sa fie :administratori ,presedinti sau vicepresedinti.Stimati domni va contraziceti cu punctul 8 unde spuneti ca nu au voie sa faca parte din conducerea unei institutii care presteaza sau aproba servicii UAP.Pai ori fac parte din asociatii ,ori nu.Dar este conflict de interese aici.Pai el/ea este presedinte sau adms sau vicepresedinte la o asoc.afiliata la uniune de poate favoriza anumite lucruri. Incercati sa nu va mai puneti la adapost sun aceste posturi,cred ca jumatate din comitet au si asociatii si deci primesc remuneratii si de acolo.Stiti cati tineri cu scoala nu au de lucru ,iar dumneavoastra huzuriti in atatea functii si pensii?

  2. la art 16 lit R adaugati;”Angajatii Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova nu au voie sa fie administratori in asociatii de propietari.”

    • Se poate ca angajatii sa nu fie administratori la asociatiile care sunt membre UAP,cu toate ca si aici vad o restrictie la dreptul la munca al omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

In sedinta de Consiliu Local din 31 august 2023 se va supune aprobarii subventia la gigacalorie pentru luna septembrie. Multumim anticipat

Astazi, 31 ianuarie 2023 va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Local Ploiesti in care se va supune votului aprobarea ...

##################################################### #####################################################