Primaria Ploiesti a infiintat un call-center pentru persoanele peste 65 de ani si nevoile lor. UAP face roaga membri sai sa prijine aceasta initiativa

Primaria Ploiesti a infiintat un call-center pentru persoanele peste 65 de ani si nevoile lor. UAP face roaga membri sai sa prijine aceasta initiativa

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, având în vedere prevederile Ordonanței militare nr. 2/ 21.03.2020 privind măsurile de răspândire a COVID-19 prin care autoritățile publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor, la nivelul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești s-a înființat de astăzi un Call Center pentru acești ploieșteni.

Astfel, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a dispus înființarea unui Call – Center, cu program de lucru de luni până sâmbătă, între orele 08.30-15.30, pe perioada instituirii stării de urgență, care este coordonat de Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești.

În intervalul de timp amintit,  persoanele în vârstă de peste 65 de ani, care nu au susținători sau altă formă de ajutor, pot solicita sprijin direct la numărul de telefon 0749.149.966 numai pentru asigurarea proviziilor (apă, alimente sau bunuri) necesare traiului doar pe costurile proprii ale solicitantului.

Facem mențiunea că, alimentele, medicamentele sau bunurile, ce vor fi solicitate de persoanele în vârstă de peste 65 de ani care nu au susținători sau altă formă de ajutor, le vor fi livrate acestora, în mod gratuit, direct la domiciliu, însă costul produselor respective va fi suportat integral de persoanele care le-au solicitat.

Reprezentanții Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești  vor prelua apelurile telefonice prin intermediul Call – Center și vor acorda sprijin și consiliere persoanelor în vârstă aflate în situația mai sus menționată.

De asemenea, societățile comerciale, organizațiile neguvernamentale, persoanele care doresc să ajute voluntar ploieștenii care sunt vulnerabili în această perioadă cu restricții, printr-un sprijin financiar sau într-un alt mod, pot contacta direct Administrația Serviciilor Sociale Comunitare la numărul de telefon 0751.107.674 sau prin Call – Center 0749.149.966.

Reamintim că, orice problemă întâmpinată de cetățeni, în contextul actual al epidemiei de coronavirus COVID-19, poate fi semnalată la numerele de telefon ale Direcției de Sănătate Publică Prahova 0244/407 776, 0244/407 780, 0244/407 760, 0244/595 402 sau la TELVERDE 0800 800 358.

Municipalitatea le mulțumește ploieștenilor pentru înțelegere și le recomandă calm și o atitudine civică în aceste momente.

La randul nostru, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova roaga administratorii si presedintilor asociatiilor afiliate sa sprijine aceasta initiativa. Stam la dispozitia acestora pentru a primi informatiile legate de persoanele cu varste peste 65 de ani si nevoile acestora pentru a fi aduse la cunostinta reprezentantilor primariei, cu scopul protejarii acestora si a noastra a tuturor. Facem apel, totodata, ca sa va protejati folosind masti, manusi, sa va spalati pe maini cu sapun foarte des si sa pastrati distanta intre dvs si cei cu care interactionati.

Va multumim anticipat pentru implicare. Adresa de mail la care ne puteti trimite informatiile este contact@uapph.ro.

Sa fim bine si sa ne vedem cu bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################