Pe surse// Prefectul Nanu Virgiliu organizeaza o mediere cu partile implicate pentru ca ploiestenii sa nu ramana fara apa calda si caldura. UAP a depus o cerere pentru a paticipa

Pe surse// Prefectul Nanu Virgiliu organizeaza o mediere cu partile implicate pentru ca ploiestenii sa nu ramana fara apa calda si caldura. UAP a depus o cerere pentru a paticipa

Am aflat pe surse ca astazi la ora 15.00 va avea loc o intalnire intre reprezentantii primariei Ploiesti, Consiliului Judetean Prahova si Veolia Energie Prahova, o intalnire organziata de prefectura Prahova pentru medierea acestui conflict. Pentru cei care nu stiu inca, acest conflict este generat de o neintelegere cauzata de dorinta primarului de a plati catre Veolia Energie Prahova zecile de milioane de lei sub forma de ratrapaj, adica sub forma asigurarii din bugetul local a sumelor in plus alocate pentru achizitionarea gazelor ca materie prima pentru productia agentului termic. Practic, primarul Andrei Volosevici se lupta acum pentru ca operatorul de termie sa-si recupereze sumele  pe care le regasiti mai jos, in timp ce Consiliul Judetean condus de Iulian Dumitrescu nu recunoaste aceste sume. Chiar si cu acest conflict intre lideri, Consiliul Local Ploiesti si Consiliul Judetean Prahova s-au intalnit in sedinta comuna, pe data de 16 martie si au aprobat ca fiecare sa faca o solicitare catre Veolie Energie Prahova pentru ca aceata sa prelungeasca cu 90 de zile peste termenul de 31 martie 2022, la care au anuntat ca se reziliaza unilateral contractul dintre parti. In acest conditii, ploiestenii vor ramane fara apa calda dupa terminarea sezonului rece, care se incheie odata cu anuntata plecare a Veoliei, respectiv 31 martie 2022. Veolia Energie Prahova, in contextul actual o tine sus si tare ca vor incheia la sfarsitul lunii in curs si vor pleca. Cam asta este situatia in acest moment, pe scurt.

Avand in vedere ca prefectul judetului va organzia aceasta mediere la ora 15.00, acum cateva minute UAP Prahova a depus adresa nr. 4384/22.03.2022, prin care a solicitat domnului prefect Nanu Virgiliu Daniel sa primeasca si UAP Prahova la aceste medieri, avand in vedere ca reprezinta peste 60.000 de ploiesteni racordati la sistemul centralizat, intr-o proportie covarsitoare.

Asteptam raspunsul in timp util, pentru a lua act de acordul/dezacordul d-ului prefect si a stii ce avem de facut, acum si pe viitor. A venit timpul ca atunci cand sunt probleme care vizeaza asociatiile de proprietari si proprietarii pe care ii reprezentam, insasi, sa fim parte la orice discutie, fie ca este vorba despre Consiliul Local Ploiesti, Consiliul Judetean Prahova sau Prefectura. Cine ne ignora, desi suntem cea mai mare organizatie non-guvernamentala din Prahova, are o problema de perceptie asupra societatii civile si nu intelege rolul ei in buna functionare a vietii intr-o comunitate.

Pe aceasta cale, in asteptarea raspunsului din partea d-lui prefect, il anuntam cu tot respectul cuvenit, ca luam in calcul sa ne folosim de art. 39 din Constitutie ( Libertatea întrunirilor- „Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme”) pentru ca pe viitor sa fim luati in calcul cand sunt probleme care vizeaza drepturile si interesele celor pe care ii reprezentam. Respectam institutiile statului, pe cei care le conduc, desi uneori nu suntem de acord cu ei, iar asta implica un respect din partea acestora catre noi, cei fara de care operatorii de servicii publice nu ar avea ce activitati sa desfasoare.

Laudam aceasta initiativa a d-ului prefect, dar corect este sa cuprinda toate partile interesate la medierile pe care le va organiza la orele 15.00. Asteptam raspunsul in timp util si multumim anticipat pentru el, oricare ar fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vezi care sunt motivele reale pentru care apa calda costa mai mult acum decat in sezonul rece

Update: Vineri 16 iunie, UAP Prahova a depus o solicitare de subventie la registratura primariei. Urmeaza sedinta ordinara a Consiliului ...

##################################################### #####################################################