Ordonanta presedintiala a UAP Prahova a fost trimisa la Tribunalul Prahova pentru a se pronunta asupra competentei materiale, din cauza confuziei create de ADI Termo Prahova anterior

Ordonanta presedintiala a UAP Prahova a fost trimisa la Tribunalul Prahova pentru a se pronunta asupra competentei materiale, din cauza confuziei create de ADI Termo Prahova anterior

Astazi a avut loc la Judecatoria Ploiesti judecarea ordonantei presedentiale introdusa de Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova prin care s-a cerut asigurarea continuitatii furnizarii serviciului de apa calda si revenirea ADI Termo Prahova asupra rezilierii contractului.

Avand in vedere confuzia prin depunerea ordonantei presedintiale la Tribunalul Prahova de catre ADI Termo Prahova, pe tema competentei materiale, astazi s-a discutat exceptia competentei materiale a ordonantei presedintiale introduse de UAP Prahova. Excepția necompetentei materiale a fost invocata de către parata SC Termoficare Prahova SA, care a solicitat declinarea către Tribunalul Prahova conform deciziei Curții de Apel de soluționare a conflictului negativ de competenta. Cu exceptia UAP Prahova, toate părțile au fost de acord cu admiterea exceptiei.

Citeste si: Ordonanta presedintiala a ADI Termo Prahova facuta de mantuiala? A fost depusa la o instanta necompetenta material

UAT Ploiesti a depus întâmpinare in care a solicitat admiterea excepției. Si pe fond a solicitat admierea acțiunii, adica a fost de acord cu solicitarea UAP Prahova.

Practic, UAP Prahova a solicitat respingerea excepției, constatarea judecătoriei Ploiesti ca instanta competenta material. Actounea formukata are ca obiect obligatie de a face întemeiată pe disp art 1528 cod civil care atrage competenta judecătoriei. Am invocat cele doua dosare anterioare, cu alt operator al unui serviciu de utilitate publica,respectiv ROSAL Grup SRL: Dosare nr. 1734/281/2018 si nr. 1154/281/2018 adica actounea pe drept comun si ordonanta presedintiala, ambele dosare având ca obiect obligatie de a face si care au fost soluționate pe fond de Judecatoria Ploiesti.

Prin urmare, ca si concluzie, judecatorul a dwecis trimiterea la Tribunalul Prahova a ordonantei presedintiale, irosind timp, inutil, pentru ca UAP Prahova a aratat ca celelalte ordonate presedintiale invocate de noi, cu alti operatori, s-au judecat la Judecatoria Ploiesti. Astfel, suntem nevoiti sa asteptam sa se pronunte Tribunalul Prahova, exact asa cum s-a intamplat in cazul cererii ADI Termo Prahova din link-ul de mai sus. Dupa ce ca suntem cu nervii in pioneze ca nu avem apa calda, instantele nu se decid care sa isi asume competenta materiala pentru judecarea unei ordonante presedintiale, in cazul de fata cea introdusa de UAP Prahova. Incredibil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova solicita de urgenta mai multe lucruri noului operator de termie. Printre ele se afla contractele cu asociatiile, iar facturile sa nu fie cumulate pe doua luni!

Astazi, 03.11.2022, UAP Prahova a depus la sediu de la Brazi al SC Termo Ploiesti o adresa prin care a ...

##################################################### #####################################################