Luptam impotriva dezinformarii. UAP PRahova a sesizat CNA cu privire la stirea Observator legata de demolarea blocului 7 Etaje si astazi a primis raspunsul- vezi ce spune CNA

Luptam impotriva dezinformarii. UAP PRahova a sesizat CNA cu privire la stirea Observator legata de demolarea blocului 7 Etaje si astazi a primis raspunsul- vezi ce spune CNA

Pe data de 7 februarie 2022, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova, prin reprezenantul conventional av. Valentin Ciobanu, a pus in vedere Antena 1, ca sa indrepte eroare comisa de catre prezentatoarea Alesandra Stoicescu,  la Observator in stirea „Bloc-simbol din Ploieşti, demolat pentru că aşa au votat cetăţenii. Locatarii nu vor însă să plece din apartamente”. Pentru cei care nu stiu, dar pot vedea si la finalul comunoicatului norstru, pentru a fi mai bine intelesi, d-na Stoicescu a inceput stirea printr-o minciuna grosolana, spunand ca: „Primaria Ploiesti si-a intrebat cetatenii daca vor ca blocul 7 Etaje din centrul orasului sa fie daramat. Mai bine de 70 % dintre ei au raspuns ca da!”.

Lasam la o parte faptul ca Ploiestiul este municipiul si nu oras, modul in care Alesandra Stoicescu a inceput stoirea este o dezinformare, un fakenews prin faptul ca a spus ca mai bine de 70 % din populatia Ploiestiului au raspuns ca sunt de acord cu demolarea blocului 7 Etaje.

Adevarul gol-golut, este trunchiat, cu sau fara buna stiinta, si de viceprimarul Magdalena Trofin care spune ca „70% din respondentii sondajului au dorit o reamenajare a zonei respective”, fara sa spuna cati oameni au votat in sondajul( masluit evident, asa cum am mai spus de multe ori, pentru ca s-a demosntrat ca se poate vota de mai multe oiri de pe un IP) si care este populatia municipiului Ploiesti. Pentru a relata foarte clar, fara a induce o stare de neliniste proprietaruilor si chiriasilor din blocul 7 Etaje, atat d-na Soticescu cat si d-na Trofin trebuia sa spuna care este populatia Ploiestiului( (228.851) din care 70% despre care a afirmat prezentatoare Observator ca ar fi, sunt  160.195 de cetateni, de la mic la mare. Iar la sodajul acela mincinos au participat 5791 de cetateni, nu stim daca au fost toti ploiesteni, din care 4129 voturi au fost „pentru”si 1662 voturi „impotriva”, adica 71,30% din respondentii sondajului( cum a spus Magdalena Trofin fara sa dea informatia competa) si nu „mai bine de 70%”din populatia Ploiestiului( asa cum a indus Alesandra Stoicescu la inceputul stirii), respectiv 160.195 de ploiesteni. Practic, presupunand ca cei care au votat au fost doar din Ploiesti si nu din Bucuresti sau alte zone, au votat doar 0,7 % din populatia Ploiestiului, iar acest sondaj cu care primarul Andrei Volosevici s-a umflat public ca il va folosi pentru a cere voturile consilierilor locali pentru un studiu de fezabilitate, are cea mai penibila reprezentativitate pentru a a ajunge in Consiliul Local.

„Sunt jurnalist de 23 de ani si consider ca fiecare poate gresi. daca nu este un interes ascuns in spatele acestei stiri nu vad de ce nu s-ar rezolva cererea noastra asa cum am solicitat, prin indreptarea erorii printr-o iesire publica in cadrul stirlor. Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata, chiar daca raul a fost deja facut. Vom lupta pana la capat si cu oricine care va indrazni sa se bage pentru a bloca efectele sesizarii noastre, pentru a indrepta aceasta eroare majora la un post de televiziune atat de mare”, a declarat Eugen Cristescu, presedintele UAP Prahova.

Prin urmare, UAP Prahova a depus o sesizare la CNA  si la Antena 1,  pe data de 7 februarie, care astazi 9 februarie a primit raspunsul de mai jos. Multumim pe aceasta cale CNA pentru operativitate si asteptam rezultatul final al demersuilor acestei institutii pentru a remeia aceasta stire falsa. Scopul final este ca dna Stoicescu sa revina pe post cu o erata in cadrul stirilor pe care sa o prezinte public, pentru a finaliza acest conflict bazat pe o informatie grosolan de falsa si trunchiata.

Raspunsul CNA catre reprezentantul conventional al UAP PRahova:

Stimate Domnule Ciobanu,

 

Ca urmare a adresei dumneavoastră cu privire la emisiunea informativă „Observator” difuzată de postul de televiziune Antena 1 în data de 01.02.2022 – înregistrată la CNA cu nr. 1206/07.02.2022 comunicăm că aceasta a fost repartizată structurii de specialitate din cadrul CNA pentru întocmirea documentației aferente. Dosarul complet al sesizării urmează a fi supus atenției Consiliului într-o viitoare ședință publică, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare al CNA (ROF), urmând să primiți un răspuns referitor la aspectele semnalate.

Capitolul III din ROF, intitulat Ședințele Consiliului cuprinde reguli privind desfășurarea ședințelor, precum și modul în care este alcătuită ordinea de zi a fiecărei ședințe [linkhttp://www.cna.ro/-Organigrama-.html]:
Art. 27 (1) Consiliul se întruneşte în şedinţe publice de două ori pe săptămână sau de câte ori este necesar. (…)
(4) Proiectul ordinii de zi a şedinţei, însoţit de documentaţia aferentă, este transmis tuturor membrilor Consiliului şi, după caz, direcţiilor implicate, prin Biroul Cancelaria Consiliului, în ziua precedentă zilei de şedinţă.
(5) Ordinea de zi se întocmeşte în funcţie de următoarele criterii: priorităţi privind funcţionarea radiodifuzorilor (licenţe, avize, autorizări), restanţele din şedinţa precedentă, reclamaţii/solicitări în ordinea cronologică a înregistrării lor.

(6) Ordinea de zi şi programul şedinţei se aprobă în deschiderea şedinţelor. Ordinea de zi poate fi modificată, la propunerea membrilor Consiliului, cu votul majorităţii. (…)
(8) După fiecare ședință de Consiliu va fi dat publicităţii un extras din procesul verbal care va conține şi detalii despre sancţiunile decise: numele radiodifuzorului, emisiunile vizate, articolele de lege/cod încălcate, precum şi numele celor care au făcut propunerile şi al celor care au votat pentru și împotriva acestora.

Pentru detalii privind ședințele de Consiliu, puteți consulta, pe site-ul nostru, rubrica Agenda CNA care cuprinde ordinea de zi a fiecărei ședințe și extrase din procesele verbale.

Precizăm că ședințele publice ale CNA sunt transmise online, link-ul aferent fiind postat pe site-ul instituției.

 Cu  considerație,

 Nicolaie Bălașa – Sorescu

Vicepreședinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################