Informatie pentru membri UAP, la incheierea sezonului de incalzire

Informatie pentru membri UAP, la incheierea sezonului de incalzire

grafic_veoliaUniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova anunta membri sai, conform adresei primite de la Veolia Energie Prahova( Dalkia), ca “la sfarsitul sezonului de incalzire 2015-2016, toate instalatiile de utilizare ale clientilor vor ramane incarcate. La inceperea urmatorului sezon, starea acestora ar trebui sa fie neschimbata. Si la sfarsitul acestui sezon de incalzire se va proceda la sigilarea armaturilor(vanelor)”.

Dalkia transmite graficul cu programarea sigilarii armatoruilor, pe puncte termice, grafic pe care il regasiti in foto anexat.

Apelul Dalkia catre membri UAP, preseidnti ai asociatiilor membre este urmatorul: “In acest sens, va adresam rugamintea, de a ne acorda prijinul Dumneavoastra, prin delegarea unei persoane, cu drept legal de semnatura, care sa participe la opreatiunea de sigilare a ramaturilor aferente bransamentului ( subsol tehnic, camin, vane etc) urmand ca aceasta persoana sa semneze si sa isi insuseasca procesul verbal de sigilare in numele beneficiaruluicu care Veolia Energie Prahova are incheiat un contract de furnizare energie termica.

In cazul in care persoana delegata nu poate particpa, aceasta va informaVeolia Energie Prahova cu cel putin 24 de ore inainte de termenul stabilit, iar reprogramarea se va face pentru o data ulterioara. Daca nici cea de-a doua operatiune  nu se poate realiza din motive ce tin exclusiv de client, urmatoarea deplasare se va realiza contra unui cost de 37,18 lei fara TVA, in baza unui contract comanda”.

Potrivit art. 254 din Regulamentul Serviciului public de alimentare cu energie termica in municipiul Ploiesti, utilizatorii de energie termica au urmatoarea obligatie:

  1. l) sa nu goleasca instalatiile in vederea executarii unor modificari sau reparatii fara acceptul furnizorului, decat in caz de avarii si atunci cu informarea acestuia

Costurile pe operatiunilor de golire si umplere sunt urmatorele:

  • Bloc parter+ 4 etaje= 119,35 fara TVA/ scara
  • Bloc parter +7/8/9/10 etaje= 179,03 lei fara TVA/ scara

Membri UAP mai trebuie sa stie ca, in cazul in care vor dori sa efectuze golirea instalatiilor  in vederea efectuarii unor modificari sau reparatii fara acceptul scris al operatorului, risca amenzi, dupa cum urmeaza, conform HCL 228/2006:

100- 500 lei pentru persoane fizice

200- 1000 lei pentru persoane juridice

Ca atare, Dalkia avertizeaza ca : “orice interventie neautorizata de Veolia Energie Prahova si indentificata de personalul nostru( al Dalkiei) va fi transmisa autoritatilor locale pentru aplicarea sanctiunilor contraventionale aferente”

Pe aceasta cale, UAP face apel la membri sai sa respecte rugamintea Dalkia si sa actioneze in consecinta pentru a evita eventualele conflicte ca urmarii a aplicarii sanctiunilor prevazute de HCL 228/2006.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Furnizorii de energie electrica trebuie sa achite compensatii consumatorilor pentru intreruperile de curent

  Operatorii de distribuție sunt obligați să acorde compensații pentru întreruperile la energia electrică, numărul acestora fiind stabilit prin standard,...

##################################################### #####################################################