Fara jena, Andrei Volosevici si colaboratorii sai au adus pretul gigacalorie la Ploiesti la 956,025 lei

Fara jena, Andrei Volosevici si colaboratorii sai au adus pretul gigacalorie la Ploiesti la 956,025 lei

Traim clipe grele la Ploeisti, din cauza d-ului primar Andrei Volosevici si a colegilor sai care au initiat un proiect de HCL prin care au marit tariful la gigacalorie la 956,025 lei inclusiv TVA( care este de 5%). Asta in conditiile in care nu exoista nicio siguranta ca se vor mai acorda subventiile incepand cu sezonul rece viitor.

Aceasta crestere este dupa cum urmeaza, conform art. 3, alin 1 din HCL care a fost aprobata ieri, 10.02.2022:

(1)Se aplica in continuare la pretul de 605, 22 lei/ Gcal, exclusiv TVA aprobat prin art. 1 urmatoarele sume:

  • 34,39 lei/Gcal exlcusiv TVA, reprezentand valoare diferentei unitare de recuperat urmare a modificarii, in perioada 01 ianurarie 2016-28 februarie 2019, a pretului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrata, aplicabila de la 01 mai 2019 si aprobata prin HCL nr. 129/25.04.2019;
  • 84,31 lei Gcal exclusiv TVA, reprezentand valoarea diferentei unitare de recuperat urmare a modificarii, in perioada 01 martie 2019- 31 iulie 2021, a pretului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrata, aplicabila de la 01 ianuarie 2022 prin HCL ………………
  • 186,58 lei/ Gcal exclusiv TVA, este valoarea diferentei unitare de recuperate ca urmare a modificarii, in perioada 01 august- 31 octombrie 2021, a pretului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrata, aprobata la art. 2 din prezenta hotarare, aplicabila de la 01 februarie 2022

(2) Urmare a aplicarii diferentelor unitare de recuperat prevazute la alin (1) la pretul de 605,22 lei/Gcal, exclusive TVA aprobat la art.1, pretul local de facturare a energiei termice livrata in system centralizat de Societatea Veolia Energie Prahova SRL, este de 910,50 lei/ Gcal, exclusiv TVA, aplicabil de la data de 01 februarie 2022.

Ce ati citit mai sus este extras cuvant cu cuvant din proiectul de HCL care a fost aprobata ieri, cee ace presupune ca tariful gigacaloriei la Ploiesti va fi de 956,025 lei/ Gcal cu TVA.

Prin urmare, de la 1 februarie ar trebui sa platim 956,025 lei/ Gcal, din care este subventionata de la 222,49 lei cu TVA, inca. Spuneam inca pentru ca exista o nesiguranta pe care primarul Andrei Volosevici o afiseaza, destul de voalat, cu privire la acordarea subventiei in perioada urmatoare.

Este ireal ce se intampla. In conditiile in care Veolia Energie Prahova a anuntat la sfaristul anului trecut ca la 31 martie va pleca din Ploiesti, tu primar initiezi o HCL de majorare a pretului la 956,025 lei, cu doua luni inainte si in timp ce ADI Termo Prahova organizeaza licitatie pentru atribuirea contractului de concesionare a serviciului de termie. Este cel putin dubios ceea ce se intampla si lipsit de sens, daca nu este deja pregatita o firma careia sa i se atribuie direct contractul pentru nca s-au cacait atat cu licitatia cei de la ADI Termo Prahova. Poate choiar Veolia sa fie care la pretul asta nu pleca de aici nici morti. Ce presupune asta? Poate ne spune d-ul primar cand si-o scrie memoriile.

Ceea ce nu inteleg postacii care sustin ca e un lucru bun aceasta modificare, pentru ca cetatenii vor plati, inca, 222,49 lei, este faptul ca diferenta pana la 956,025 lei/ Gcal va fi platit tot din bugetul local, adica din banii cetatenilor si nu din buzunarele initiatorilor acestei HCL, respectiv Andrei Volosevici, Mihai Tonsciuc(USR), Tudor Aurelian Dumitru(PNL), Frusina Nicolae Vlad(PNL), Sirbu Simion Gheorghe(PNL) si, din cate se pare nu a fost semnat de Anca Agapie( Pro Romania), asa cum se trecuse in text. Vom verifica.

Nu credeam ca o sa vad un asemenea pret la Ploiesti, care are CET Brazi in care daca s-ar fi investit in mod real, cheltuielile cu producerea agentului termic ar fi fost mult mai mici chiar decat pretul dinainte de cel de acum. Inainte vreme aveam conflicte cu majoritatea PSD din Consiliul Local care incerca sa urce tariful cu sume care acum par modice fata de ce a facut acum primarul Andrei Volsoevici, fara nicio rusine, fara nicio empatie, daca nu fata de cetateni, macar fata de bugetul local.

Ar fi multe de spus si toate ar fi injuraturi, dar spunem doar atat: sa va fie rusine celor care ati initiat acest proect de HCL care a dus pretul gigacaloriei la 956,025 lei, la fel si voua tuturor celor care ati votat. Nu-i meritati pe cei care au crezut in voi si v-au dat votul.

Ii anuntam pe aceasta cale pe d-ul primar Andrei Volosevici si pe “vajnicii”sau colaboratori ca vom actiona in instanta Consiliul Local pentru a opri acest abuz. Ce va fi, vom vedea, dar la cat ma cunoasteti, nu ma las pana nu epuizez toate mijloacele legale pentru a opri orice abuz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################