Dupa trei luni, UAP Prahova va cere desfiintarea ADI Deseuri. Nu mai plange Volo, plansul n-are rost. Implica-te…real!

Dupa trei luni, UAP Prahova va cere desfiintarea ADI Deseuri. Nu mai plange Volo, plansul n-are rost. Implica-te…real!

Avand in vedere ca sperantele ca problema colectarii deseurilor din municipiul Ploiesti este departe de a putea fi rezolvata, Consiliul Director al UAP Prahova a aprobat efectuarea demersurilor juridice pentru desfiintarea ADI Deseuri, in cazul neindeplinirii obiectivelor din statut, timp de trei luni, conform art. 29.

Primul pas facut a fost in data de 05.05.2021, cand am depus la sediul ADI Deseuri, petitia cu nr. 1513 prin care am pus in vedere directorului Cristian Ganea ca in termen de trei luni, conform art. 29 din statutul ADI Deseuri sa resolve problema colectarii deseurilor din Ploiesti. Aceasta institutie se dizolva de drept “prin imposibilitatea realizarii scopului si obiectivelor pentru care a fost constituita, daca in termen de 3(trei) luni de la constatarea unui astfel de fapt nu se produce schimbarea acestui scop”.

Pentru ca ne-am saturat sa vedem cum primarul Andrei Volosevici se plange prin conferintele de presa despre ce nu functioneaza in subordinea lui, dand vina pe altii, in timp ce parghiile sunt in mainile sale fiind primarul in exercitiu am decis sa actionam, asa cum domnia sa ar fi trebuit sa o faca. Numai ca dumnealui se vaita, desi are majoritate in Consiliul Local si asteapta ca altul, in speta prefectul judetului sa decreteze stare de alerta in Ploiesti, pentru a nu se forma un focar de infectie. Consideram ca este o abordare care nu rezolva problema ci doar o paseaza, dar deja nu ne mai mira aceasta abordare. Cu toate acestea ii oferim primarului Andrei Volosevici prilejul sa arate ca este barbat politic puternic, nu doar din gura, prin solicitarea depusa astazi la registratura primariei cu nr. 10531, prin care ii cerem sa ne comunice daca doreste sa se implice in eventual process pe care il vom initia pentru desfiintarea ADI Deseuri daca nu va remedia definitive situatia colectarii deseurilor din Ploiesti. Practic, daca chiar vrea sa rezolve aceasta problema se poate implica direct ca parte sau sa faca o solicitare de interventie principala, desi ce face UAP Prahova era treaba primarului.
In cazul in care nu ne va raspunde la solicitare in termenul legal sau chiar mai devreme ori nu va dori sa se implice pentru a rezolva aceasta problema atat de grava a colectarii deseurilor in conditiile in care vine vara si consumul creste, iar spatiile de depozitare sunt insuficiente fizic, nu-i vom spune decat: Nu mai plange Volo, plansul n-are rost!

Stim ca este un contract finantat de Uniunea Europeana desfasurat prin ADI Deseuri, dar inca de la inceput operatorul de salubritate a desfasurat anevoios colectarea deseurilor, iar acest fapt, desi nu se constientizeaza acest lucru, pune in pericol sanatatea populatiei. Practic, desfiintarea ADI Deseuri, poate reda posibilitatea primariilor sa-si gestioneze singure activitatea de colectare a deseurilor sis a organzieze licitatii in nume propriu, nu prin ADI Deseuri.

Asteptam raspunsul primarului Andrei Volosevici cu privire la implicarea sau nu in eventual proces pe care UAP Prahova il va initia, daca ADI Desueri nu va realiza, timp de 3 luni, scopul pentru care a fost infiintata. Si sigur nu va realiza acest scop in trei luni, daca patru ani nu a fost in stare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################