Contractul dintre primaria Ploiesti si Veolia este public- UAP a castigat procesul

Contractul dintre primaria Ploiesti si Veolia este public- UAP a castigat procesul

De la venirea in Ploiesti, dar mai acut in ultimii ani de cand Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova cere transparenta in administratia publica ploiesteana, mai ales cu privire la furnizorii de utilitati, s-a creat un zid in jurul acestora. Impresia lasata a fost aceea ca s-a dorit protejarea frunizorului de energie termica, spre exemplu, iar ajutorul a fost transpartinic din partea celor care au condus municipalitatea de-a lungul timpului.

In aceste conditii s-a ajuns in situatia ca UAP Prahova sa ceara in instanta dreptul ce i se cuvine, ca de altfel un drept al oricarei persoane, de a primi o copie dupa contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termica si anexele acestuia, incheiat intre SC Veolia Energie Prahova si Primaria Ploiesti. Nu a fost chip sa obtinem pe cale amiabila acest contract, care conform legii 544/2001, cu privire la liberul acces la informatiile publice, este sau ar trebuie sa fie public. Indiferent cine a condus primaria, indiferent din ce partid a fost primarul, de-a lungul timpului, a existat o protectie pentru acest agent economic, municipalitatea facand zid in jurul sau pentru ca nicio informatie din contract sa nu ajunga la cunostinta opiniei publice.

Dupa aproape doi ani de lupte prin instanta, culmea, pentru a obtine ceva ce era normal sa fie pus la dispozitia oricarui cetatean care cere sau, daca ar exista transparenta la Ploiesti, acest contract sa fie pe site, UAP Prahova a castigat procesul cu Primaria Ploiesti, iar sentinta este definitiva in dosarul 2213/105/2017. Prin urmare, contractul cu Veolia Energie Prahova trebuie sa ajunga cat mai repede in posesia UAP Prahova, iar primaria Ploiesti trebuie sa se conformeze de urgenta, pentru ca noi sa cunoastem in detaliu toate prevederile contractuale.

De asemenea, dat fiind caracterul public al contractului, decis de instanta ca fiind asa, consideram ca suntem indreptatiti sa primim orice informative legata de contract, de respectarea lui atat de catre furnizor cat si de catre debitorii acestuia. Punem in vedere edililor orasului sa respecte decizia definitiva a instantei si sa nu tergiverseze, in stilul caracteristic, respectarea ei, mai ales ca, asa cum stim cu totii, contractul dintre primaria Ploiesti si Veolia Energie Prahova exipra in aprilie 2019. Aducem aminte pe aceasta cale ca a fost adusa la cunostinta Curtii Europene a Drepturilor Omului nerespectarea transparentei decizionale de catre primaria municipiului Ploiesti si vom merge si la Bruxelles daca e nevoie, pentru a ne sustine cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################