Conf. art. 17 din statutul UAP am solicitat demisia din functia de vicepresedinte UAP a doamnei Manea Maria

Conf. art. 17 din statutul UAP am solicitat demisia din functia de vicepresedinte UAP a doamnei Manea Maria

Am mai spus-o si o repet, la alegerile in care am fost ales presedinte UAP, am fost sprijinit, pe langa altii si de catre doamna Maria Manea. Ca a fost asa sau nu, numai Dumnezeu stie, informatiile mele ulterioare spun altceva, cdar nici nu mai conteaza, pentru ca in tot acest interval am aratat recunostinta si incredere fata de aceasta persoana. Daca in ceea ce priveste recunostinta nu a dat semne ca ar da vreun ban pe ea, increderea acordata a fost un motiv datorita caruia a profitat si m-am mintit in fata xde multe ori. In urma cu doi ani, unul dintre administratorii ai unei asociatii afiliate la UAP, pe numele lui Aurelian Raileanu mi-a reprosat ca o protejez pe doamna Manea Maria, pentru ca functia de vicepresedinte al UAP pe care o detine este  incompatibila cu functia pe carte o detine la SC Techem Energy Services SRL, fiind reprezentantul acesteia in judetul Prahova. Pentru cei care nu stiu, aceasta firma se ocupa cu montarea repartitoarelor de caldura, controare de apa si contoare de energie termica, avand asadar relatii contractuale cu asociatiile de proprietari. La acel moment am intrebat-o pe doamna Manea Maria despre acest lucru si mi-a spus ca nu se pune problema pentru ca nu are contract de munca. Am avut incredere in domnia sa, inca o data si s-a dovedit ca m-am inselat amarnic, asa cum acveam sa constat in ultima vreme cand mi-am dat seama ca aceasta persoana urmareste orice, numai binele UAP Prahova, nu. Ca atare, am considerat ca nu ma minte si ca totul este conform statutului, dar…

La inceputul anului acesta, o asociatie de proprietari afiliata la UAP ne-a notificat in scris cu privire la starea de conflict de interese in care aceasta persoana se afla. Am inceput cercetarile, am solicitat puncte de vedere de la ITM, in urma carora s-a confirmat faptul ca venerabila doamna Manea Maria a fost angajata la SC Techem Energy Services SRL si este, in prezent, angajata la SC Décor Press SRL. Practic, de mai bine de trei ani se presupune ca profita de pe urma functiei pe care o detine in cadrul UAP Prahova, respectiv cea de vincepresedinte, si comercialzieaza produsele firmei pe care o reprezinta in judetul nostru. Pentru a rezolva situatia amiabil, i-am solicitat, in baza art. 17 din statutul UAP, ca sa isi prezinte demisia din functia de presedinte, in doua randuri, respectiv in sedintele ordinare de Consiliu Director din aprilie si iulie. Domnia sa a refuzat, printr-o atitudine plina de indisciplina, sa primeasca notificarea, motiv pentru care aceasta fost comunicata prin executor judecatoresc, prin posta.

Astfel, pentru a lamuri situatia, ne-am adresat instantei de judecata competente pentru solutionarea cauzei fiind inregistrat dosarul nr. 18102/281/2019, prin care am solicitatg instantei sa constate starea de incompatibilitate in care se afla doamna Mabnea Maria si sa dispuna incetarea mandatului de membru al consiliului director. Apreciem ca, in cazul in care instanta va decide ca aprecierea noastra cu privire la starea de incompatibilitate a acestei persoane este eronata se impune eliminarea art. 16 ultimul punct din statutul UAP Prahova.

Daca doamna Maria Manea ar fi avut un pic de demnitate, stiindu-se in aceasta situatie de incompatibilitate pe care mintea domniei sale refuza sau nu vrea sa o inteleaga, cu atat mai mult cu cat acel articol este conceput de domnia sa in mandatul sau de interimar, si ar fi urmarit binele UAP si-ar fi prezentat demisia. Este de neinteles comportamentul doamnei Maria Manea, avand in vedere varsta inaintata pe care o are, fapt care ar trebui sa reprezenite un model de comportament si de intelepciune pentru ceilalti. Personal, imi pare rau ca s-a ajuns in aceasta situatie, dar am facut tot ce este omeneste posibil sa evit un litigiu si aparitia acestui conflict in spatiul extern, numai ca pentru asta e nevoie de vointa a doua parti, nu numai a uneia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Veolia notifica asociatiile de proprietari ca va pleca, Tiseanu de la ADI Termo Prahova tace malc in legatura cu viitorul operator de termie in Ploiesti

Veolia Energie Prahova se pregateste de plecare din Ploiesti. Pe data de 13 mai la ora 24.00, se presupune ca ...

##################################################### #####################################################