Comunicat de presa// Informatii urgente despre reabilitarea termica din fonduri europene

sigla_comunicat_presa_UAPIn urma discutiilor avute cu primarul Adrian Dobre, legate de tema reabilitarilor termice a blocurilor din Ploiesti, cu ajutorul finantarilor europene prin Masura POR 3.1, comunicam membrilor Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova urmatoarele:

• Suma pe care primarul Adrian Dobre o va supune aprobarii Consiliului Local Ploiesti, pentru a atrage fondurile europene pentru reabilitare termica este de 10 milioane de euro per total, ceea ce reprezinta o acoperire de 4 milioane de euro din bugetul local. Din aceasta suma de 4 milioane, primaria isi va recupera de la asociatiile de proprietari 25%, iar restul de 15% va suporta din bugetul local
  • Asociatiile de proprietari care vor solicita finantare pentru reabilitare termica trebuie sa stie ca o conditie pntru obtinerea banilor europeni este ca blocurile aferente asociatiei trebuie sa fie expertizate pentru a obtine finantare. In aceste conditii, primaria anunta ca fiecare asociatie care va solicita finantare, in scris, conform procedurii stabilite de municipalitate, va fi experitizata inainte ca primaria sa depuna documentatia la ADR Sud Muntenia
  • O alta conditie pentru obtinerea finantarilor europene pentru reabilitarea termica a blocurlor din Ploiesti este ca sa se aprobe cat mai repede Strategia de Eficientizare Termica a municipiului Ploiesti, pe masura POR 3.1. Primarul Adrian Dobre ne-a comunicat, pentru membri UAP, ca vizeaza ca aceasta strategie sa fie aprobata in sedinta ordinara de la sfarsitul lunii august, cel tarziu intr-o sedinta extraordinara de la inceputul lunii septembrie

Aducem al cunostinta membrilor Uniunii Asociatiilor de Proprietari ca le punem la dispozitie documentatia pe care primaria Municipiului Ploiesti, prin Directia Tehnic Investitii ne-a trimis-o pe mail, precum si sinteza masurii POR 3.1 pentru a se familiariza cu aceasta finantare.

Avandu-le in format electornic, toate acestea ne pot fi solicitate de catre membri UAP, pe adresa de mail : uap_pl@yahoo.com.

Mentionam ca finantarea se inchide in data de 16 noiembrie 2016, prin urmare trebuie ca asociatiile care doresc reabilitarea din fonduri europene  sa se grabeasca.

One comment

1. Alexe Mihail

Cat costa expertizarea blocurilor?