Ce trebuie sa stii despre noile reglementari ale Codului fiscal cu privire la contractele partile de munca. Modele de documente ajutatoare pentru asociatiile afiliate UAP

Ce trebuie sa stii despre noile reglementari ale Codului fiscal cu privire la contractele partile de munca. Modele de documente ajutatoare pentru asociatiile afiliate UAP

Conform Ordonantei nr.4/20.07.2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in M.O. nr. 598/25.07.2017, care intra in vigoare cu data de 28.07.2017 si se aplica incepand cu veniturile aferente lunii August 2017 va aducem la cunostinta ca angajatorul are obligatia de a solicita documente justificative persoanelor fizice angajate in cadrul asociatiilor de proprietari atat cu contracte de munca cu timp partial cat si cu contract de mandat asimilate salariilor precum si declaratie pe propria raspundere a veniturilor brute realizate.

Pentru a veni in sprijinul asociatiilor afiliate Uniunii Asociatiilor de proprietari Prahova, am redactat un model de adeverinta si declaratie per care le regasiti mai jos pentru a le folosi si a nu intra sub incidenta Codului Fiscal.

In cazul in care un angajat are mai multe contracte de munca cu timp partial iar venitul total brut al acestora nu depaseste suma de 1450 lei (valoarea salariului minim brut pe economie) baza lunara de calcul pentru stabilirea contributiilor la asigurarile sociale datorate de catre angajator va fi cel putin egala cu salariul minim brut pe tara.

Daca persoanele angajate cu contract de munca cu timp partial sau contract de mandat au calitatea de : pensionar pentru limita de varsta; persoane cu dizabilitati carora prin lege li se recunoaste posibilitatea de a lucra mai putin de 8 ore pe zi; elevi sau studenti intr-o forma de scolarizare, cu varsta pana la 26 ani; ucenici potrivit legii, in varsta de pana la 18 ani; persoane care au deja un contract de munca cu norma intreaga, angajatorul   (asociatia de proprietari) plateste contributiile de asigurari sociale pe cale le datoreaza, la venitul brut de incadrare a persoanei respective in cadrul asociatiei.

Avand in vedere ca noile reglementari au prevederi pe care le consideram neconstitutionale am initiat un demers pentru a veni in sprijinul celor care sunt afectati de noile modificari legislative. Vom reveni cu amanunte in acest sens.

Modificarile legislative le puteti vedea dand click pe urmatotrul link: http://legeaz.net/monitorul-oficial-598-2017/og-4-2017-modificare-cod-fiscal

Informatii suplimentare, precum si documentele de mai jos in cazul in care intampinati probleme, le puteti primi la sediul Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

SC Termo Ploiesti SRL anunță ploieștenii că nu va fi revizie. Se va asigura apa caldă și caldura în continuare

Avand in vedere informațiile eronate care circulă in spațiul public despre o eventuala revizie, Termo Ploiești informează locuitorii municipiului Ploiești ...

##################################################### #####################################################