Atentie Veolia. Opriti dezinformarea populatiei si lasati instanta sa decida

Atentie Veolia. Opriti dezinformarea populatiei si lasati instanta sa decida

Art. 1 HCL 408

Ne pare rau sa constatam ca SC Veolia Energie Prahova SRL instituie regula minciunii printre asociatiile de proprietari pentru a-si justifica pretul de 186,97 lei fara TVA facturat la populatie, considerand ca acesta este cel in vigoare. Din pacate, furnizorul de energie termica si apa calda induce, cu buna stiinta populatia in eroare, ajungand la limita falsului in declaratiile publice, prin adresele trimise asociatiilor de proprietari.  Uniunea Asociatiilor de Proprietari a descoperit adevarul si il sustine cu deminitate in continuare, avand pe rolul Judecatoriei Ploiesti dosarul nr. 10687/281/22016, in care solicitam instantei obligarea SC Veolia Energie Prahova sa respecte prevederile art. 1, alin 1) din HCL 408/2015, in vigoare la aceasta data, prin care la art. 1 alin 1) se “Aproba modificarea art. 2 din Hotararea de Consiliu Local 177/2013 care va avea urmatorul continut: Aproba pretul local al energiei termice facturate populatiei in Municipiul Ploiesti  la 161,29 lei/ Gcal fara TVA, incepand cu 01.12.2015.”

Pe aceasta cale aducem la cunostinta asociatiilor de proprietari afiliate la Uniunea Asociatiilor de Proprietari ca indemnam ca pe parcursul desfasurarii acestui litigiu in instanta sa plateasca facturile catre SC Veolia Energie Prahova SRL pentru ca, in cazul in care vom castiga acest proces, furnizorul va fi nevoit sa returneze banii incasati nejustificat. Totodata, atragem atentia furnizorului de energie termica asupra faptului ca, in mod constient si intentionat, prin acte publice, induce in eroare populatia Ploiestiului, pentru ca HCL 408/2015 este in vigoare si nu are niciun termen de decadere, la care sa se incheie aplicarea pretului d e 161,29 lei/ Gcal fara TVA, facturat la populatie. In mod gresit,in adresa sa catre asociatiile de proprietari,  furnizorul de energie termica spune ca “ Acest pret pentru populatie de 186,97 lei Gcal fara TVA  este stabilit legal, in conformitate cu dispozitiile Legii 325/ 2006 a energiei termice, care prevede ca pretul se aproba de autoritatea adminitratiei publice locale implicata, potrivit regulilor stabilite, cu avizul autoritatii de reglementare competente”.

Aducem la cunostinta membrilor afiliati ca formularea exacta a art. 43, alin 5) din Legea 51/2006, cu privire la serviciile comunitare de utilitati publice, este:

5)  Preturile si tarifele pentru plata serviciilor de utilitati publice se propun de operatori si se stabilesc, se ajusteaza sau se modifica prin hotarari ale consiliilor locale, ale consiliilor judetene, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau, dupa caz, ale asociatiilor de dezvoltare comunitara, cu respectarea metodologiilor elaborate de autoritatea de reglementare competenta. Hotararile consiliilor locale, ale consiliilor judetene, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau, dupa caz, ale asociatiilor de dezvoltare comunitara vor tine seama de avizele de specialitate ale autoritatilor de reglementare competente”.

Subliniem faptul ca a tine seama de avizele autoritatilor de reglementare  competente nu este o conditie obligatorie, ci una consultativa, pentru stabilirea tarifelor, ajustarea sau modificarea lor.

Pe aceasta cale, solicitam SC Veolia Energie Prahova SRL sa respecte ploiestenii si sa aplice pretul corect catre populatie, care incepand cu 01.12.2015 este 161,29 lei/ Gcal fara TVA si sa nu mai dezinformeze ploiestenii.

Presedinte  Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Eugen Cristescu

adresa_veolia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Informare cu privire la tarifarea colectării și transportului deșeurilor din facturi începând cu luna februarie

În urma majorării recente a tarifului pentru colectarea și transportul deșeurilor care se reflectă în facturile aferente lunii februarie, UAP ...

##################################################### #####################################################