Vrem subvenție la gigacalorie, pentru că legea permite. Trebuia acordată încă de anul trecut

Vrem subvenție la gigacalorie, pentru că legea permite. Trebuia acordată încă de anul trecut

Prin OUG 96 din 09.11.2018, Guvernul a amânat cu 1 an, până la 1 aprilie 2019, intrarea în vigoare a Legii privind venitul minim de incluziune, care ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018 și prin care este modificat radical sistemul de acordare a subvențiilor pentru încălzirea locuințelor. Motivul acestei amânari este acela ca, pentru aplicarea legii, este nevoie mai întâi de punerea pe picioare a Sistemului național informatic al asistenței sociale, autoritățile locale neavând deocamdată capacitatea de a prelucra informatic datele privind solicitanții de ajutoare.

Prin urmare, Consiliul Local Ploiești, putea incă de anul trecut, cel târziu la 1 decembrie 2018 sa aloce subvenția la gigacalorie, către populație, aprobând-o în ședința ordinară din luna noiembrie. Dezinteresul față de cetățenii Ploieștiului este evident, cum la fel de evidentă este preocuparea lor pentru majorarea tarifului la gigacalorie si umplerea buzunarelor celor de la Veolia Energie Prahova. Cel mai vehement apărător al intereselor operatorului de termie este președintele Comisiei nr. 3 pentru Utilități, din cadrul primăriei, domnul Cristian Gabriel Minea, care a luptat efectiv, cu toate mijloacele pentru a influența acordul majorării tarifului la gigacalorie. Considerăm că este o delăsare și o lipsă de interes din partea consilierilor locali, pe de o parte și a celor care sunt plătiți să găsească soluții pentru acordarea subvenșiei către populație, mulți dintre cetățenii ploieșteni neavând surse de venit care să le permită aceste cheltuieli suplimentare.

UAP Prahova a depus în urmă cu două săptămâni la sediul primăriei o solicitare de subvenționare a a tarifului la gigacalorie, loa care încă așteptăm răspins din partea edililor cu identificarea soluțiilor care să permit bugetarea subvenției încvepând cu luna februarie macar, pânp la sfârșitul sezonului rece 2018-2019.

31.01.2019                                            Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova

Președinte

Cristescu Eugen Costin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################