Vezi care sunt motivele reale pentru care apa calda costa mai mult acum decat in sezonul rece

Vezi care sunt motivele reale pentru care apa calda costa mai mult acum decat in sezonul rece

Update: Vineri 16 iunie, UAP Prahova a depus o solicitare de subventie la registratura primariei. Urmeaza sedinta ordinara a Consiliului LOcal cand speram ca subventia sa fie aprobata asa cum UAP Prahova a solicitat-o, adica asa cum a fost si pana in prezent, respectiv 222,49 lei cu TVA.

In urma neclaritatilor cu care se confrunta reprezentantii asociatiilor afiliate, in legatura cu trarifele la apa calda, presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova, Eugen Cristescu a contactat telefonic pe directorul SC Termo Ploiesti SRL, Bogdan Becheanu pentru a solicita lamuriri in legatura cu acest aspect.

Astfel, UAP Prahova a aflat ca nu este asa cum s-a zvonit in legatura cu majorarea tarfifelor la gigacalorie de data recenta care ar fi condus la o suma mai mare a apei calde. Practic, suma mai mare la apa calda, in baza calcului aferent, este data de tariful actual al gigacaloriei 605 lei/gcal, fără TVA, la care se adauga TVA, care nu mai este de 5% cat a fost in perioada sezonului rece ci a revenit la 19%.

Prin urmare, diferenta dintre costul apei calde din perioada sezonului rece si cea de acum, dupa expirarea lui este data de faptul ca tariful nu mai este subventionat, cetatenii platind in jur de 196 de lei in acea perioada, la care se adauga diferenta de TVA de la 5 la 19%.

„Rationamentul este logic, cresterea pretului la apa calda rezulta din eliminarea subventiei dupa expirarea sezonului rece si revenirea la TVA de 19%. UAP Prahova monitorizeaza aceste lucruri, iar colegii nostri membri afiliati ne tin la curent cu problemele pe care incercam sa le rezolvam de indata in masura in care sunt reale”, a declarat Eugen Cristescu presedintele UAP Prahova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

In sedinta de Consiliu Local din 31 august 2023 se va supune aprobarii subventia la gigacalorie pentru luna septembrie. Multumim anticipat

Astazi, 31 ianuarie 2023 va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Local Ploiesti in care se va supune votului aprobarea ...

##################################################### #####################################################