UAP Prahova cere revocarea HCL 521/2019, cu privire la parcări. Este o greșeală ce trebuie asumată și remediată

UAP Prahova cere revocarea HCL 521/2019, cu privire la parcări. Este o greșeală ce trebuie asumată și remediată

În urma unor discuții in cadrul Consiliului Director al UAP Prahova, s-a luat decizia depunerii unei plangeri prealabile la primăria mun. Ploiești care vizează revocarea HCL 521/2019, cu privire la parcările arondate asociațiilor de proprietari. Ca urmare, a fost depusă plângerea prealabilă inregistrată la primărie cu nr. 4635/9.03.2020, în care sunt menționate motivele pentru care solicităm revocarea actului normativ menționat. Nemulțumirile președinților și administratorilor de la asociațiile afiliate UAP Prahova ne-au determinat să luăm aceasta decizie, deși inițial am sprijinit idea. După ce am văzut că nu există dorința de a inventaria terenurile decât la nivel declarativ și nimeni nu-și asumă, am văzut că asociațiile prin președinții lor sunt responsabilizați să ducă documentele la SGU, iar aceasta firmă nu le primește până pe 1.04.2020. Apoi am realizat faptul că regula atribuirii locurilor de parcare aferente asociațiilor de proprietari este licitația și nu atribuirea directă, motiv pentru care am decis împreună cu Consiliul Director să depunem plângerea prealabilă menționată. În cazul în care consiliul local nu va abroga HCL 521/2019 si HCL 65/2020, ne vom adresa instanței pentru a cere revocarea lor. Aceste hotărâri de consiliul local se dovedesc a fi greșeli administrative care trebuie recunoscute, asumate si îndreptate. Plângerea noastră prealabilă este un gest care vine să arate că ne-am dat seama că nu este viabil acest regulament al parcărilor, în condițiile actuale, ne asumăm greșeala de a sprijini aceste proiecte și cerem remedierea situației prin revocarea lor și punerea în aplicare a unor măsuri care să facă regulamentul aplicabil. Până la soluționarea plângerii prealabile și identificarea și punerea în aplicare a soluțiilor viabile, considerăm că ar fi bine ca toate acțiunile instituite de HCL 5212/2019 și HCL 65/2020 să se oprească.

Mentionăm, așa cum veți vedea și în pasajele de mai jos, desprinse din pângerea prealabilă, că venim cu o soluții care este de bun simt pentru a constitui motive de revocare pentru consilierii locali:

„Apreciem aprobarea hotararii consiliului local la acest moment ca fiind neoportuna intrucat la nivelul mun.Ploiesti nu exista in prezent o inventariere clara a locurilor de parcare si din estimarile unitatii administrativ teritoriale sunt aproximativ 40000 locuri de parcare aferente asociatiilor de proprietari. Totodata din evidentele fiscale numarul autoturismelor de pe raza mun. Ploiesti este in jur de 100000.

Prin urmare la un calcul elementar spatiile de pe domeniul public aferente asociatiilor de proprietari asigura doar un procent de 40% din necesarul locurilor de parcare aferente asociatiilor de proprietari.

Apreciem ca aceste evidente vor conduce in mod inevitabil la licitatii pentru locurile de parcare, iar tarifele stabilite prin hotarea mentionata vor fi caduce, obligand cetatenii mun. Ploiesti sa plateasca tarife exorbitante si sa ajunga la conflicte atat pentru obtinerea locurilor de parcare cat si la momentul folosirii locurilor de parcare…

…Propunem ca solutie revocarea HCL 521/2019 pana la solutionarea inventarierii locurilor de parcare . In cadrul acestei solutii va propunem sa dezbateti public posibilitatea instituirii unei taxe de parcare in jurul sumei stabilite prin HCL 521/2019 pe zone intr-un cont separat al primariei pe o perioada determinata de timp, bani care sa fie folositi in vederea amenajarii locurilor de parcare de pe langa asociatiile de proprietari in vederea acoperirii unui procent de minim 80 % din numarul necesar de locuri de parcare. Abia ulterior sa se treaca la adoptarea unui regulament in vederea repartizarii locurilor la tarife cat mai acceptabile pentru populatie.

De asemenea din discutiile purtate cu reprezentantii asociatiilor de proprietari afiliate UAP Prahova, presedinti si administratori, am observat ca exista nemultumiri si chiar revolta, fata de faptul ca acestia sunt responsabilizati prin HCL 521/2019  desi nu au atributii in domeniu sa participe la intocmirea si depunerea documentelor aferente…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus o petitie la Guvern pentru a anula Ordonanta care vizeaza conditionarea acordarii subventiei

Astazi, 8 septembrie 2023, pe fondul ultimelor stiri despre conditionarea acordarii subventiei printr-o ordonanta de guvern, Uniunea Asociatiilor de Proprietari ...

##################################################### #####################################################