UAP Prahova a solicitat subventie si pentru luna aprilie

UAP Prahova a solicitat subventie si pentru luna aprilie

30.03.2023// Ieri, UAP Prahova a depus la registratura primăriei, în atenția doamnelor și domnilor consilieri locali și a domnului primar o solicitare pentru subvenția la gigacalorie si in luna aprilie pentru membrii asociațiilor afiliate UAP Prahova, cu rugămintea de a se identifica soluțiile financiare și pentru celelalte asociații din Ploiești.
Cu tot respectul pentru toți ploieștenii, demersurile UAP Prahova vizează asociațiile afiliate, în primul rând, chiar dacă până acum au fost pentru toți ploieștenii racordați la sistemul centralizat.
Pentru cine nu știe, nu toate asociațiile sunt afiliate la UAP Prahova. Unele sunt afiliate la Alianța Asociatiilor de Proprietari Prahova, președinte Viorel Olteanu, altele la Uniunea Condominiilor Ploiesti, președinte Daniel Surlaru( fostul angajat al UAP Prahova, cel care a sesizat ANAF considerand, ca absolvent de ASE, că o organizațienon-guvernamentală, aceea care îi platea salariul, trebuie sa platească TVA deși este scutita prin art. 292 lit k din Codul Fiscal), iar altele nu sunt afiliate nicăieri.
Din pacate, atât Viorel Olteanu cât și Daniel Surlaru au aceleași atribuții ca mine și în toată criza apei calde nu au mișcat un deget pentru asociațiile afiliate. De ce? Ei știu mai bine…
Avand in vedere ca pentru perioada aprilie 2023 sunt indicate temperaturi scazute, cel putin in prima jumatate a lunii, se impune un sprijin financiar sub forma continuarii acordarii subventiei la gigacalorie. Ne-am rezervam dreptul de a solicita acesta subventie pentru membri UAP Prahova, avand in vedere ca luam in considerare efortul financiar al primariei si demersul nostru vizeaza, in primul rand, persoanele afiliate organizatiei noastre. Daca exista posibilitatea acordarii tuturor ploiestenilor racordati la sistemul centralizat ar fi indicat sa se poata materializa acordarea subventiei catre toti.
Astazi va fi ședința de Consiliu Local și sper să găsim înțelegere la consilierii locali și primar încă o lună, așa cum am găsit în privința cogenerarii la începutul anului, când am atras atenția că nu se mai impune majorarea tarifului la gigacalorie de la 603,22 lei fără TVA la 1000 de lei, cel puțin, așa cum se dorea la acea dată, datorita punerii in functiune a cogenerarii.
De menționat că până la 31 martie TVA la gigacalorie este de 5%, iar de la 1 aprilie revine la 19%, motiv pentru care este necesară intervenția legislativă a guvernului în maxim 48 de ore, incepand de astazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################