14.01.2019// UAP Prahova a depus o solicitare de acordare a subventiei la tariful actual la gigacalorie

14.01.2019// UAP Prahova a depus o solicitare de acordare a subventiei la tariful actual la gigacalorie

Suntem la mijlocul lunii ianuarie si consilierii locali, indiferent de partied nu au binevoit sa initieze un proiect de Hotarare de Consiliu Local pentru acordarea subventiei la energie termica. Am sperat cu totii la o raza de bun simt si preocupare pentru binele ploieteanului din partea primarului, viceprimarilor si consilierilor locali, dar a fost in zadar. Asteptarea are loc de la deschiderea sezonului rece, adica de la 1 noiembrie 2018. Nici vorba de bun simt, parca ne-ar fi dusmani. In schimb, consilierii locali PSD si ALDE se dau de ceasul mortii ca sa aprobe majorarea tarifului la gigacalorie, desi mai sunt patru luni pana la incheierea contractului dintre primaria Ploiesti, Consiliul Judetean Prahova si Veolia Energie Prahova. UAP Prahova a semnalat in repetate randuri ca nu se impune majorarea, ca nu exista nicio obligativitate, dar consilierii mentionati sunt dusmanii nostril si vor sa ne bage mana adanc in buzunar, adica sa supuna aprobarii o majorare de la 186,97 lei la 237,50 lei fara TVA.

Prin urmare UAP Prahova nu este de acord cu majorarea tarifului sic ere consilierilor locali sa nu o aprobe proiectul. Mai mult, dezbatarea publica pe care UAP a cerut-o conform Legii 52/2003, cu privire la transparenta decizionala a fost organizata cu incalcarea prevederilor art. 7 alin. 4. Atfel, vom ataca in instanta si vom cere anularea Hotararii de Consiliu Local prin care, probabil, consilierii locali PSD si ALDE, sper ca nu si cei ai PNL si PMP vor vota pentru majorare.

Citeste si: Dezbaterea publica pentru majorarea tarifului la gigacalorie: ipocrizie, atitudinea de cocos a directorului Veolia si slugarnicia PSD si ALDE fata de el. Primarul? Nimic nou (I)

Dezbaterea publica pentru majorarea tarifului la gigacalorie: ipocrizie, atitudinea de cocos a directorului Veolia si slugarnicia PSD si ALDE fata de el. Primarul? Nimic nou (II)

Revenind la idea de baza legata de subventioa la energia termica, astazi, UAP Prahova a depus cate o solicitare de acordare a subventiei, macar de acum incolo, daca pana acum i-a durut in cot de ploiesteni dar in suflet de Veolia. Astfel, la registratura primariei s-a depus adresa cu nr. 918, iar la RASP Ploiesti adresa cu nr. 215, in care am invocat posibilitatea acordarii subventiei in baza art. 40, alin 9 teza finala din legea 325/2006, privind serviciul public d ealimentare cu energie termica si art. 7 alin 2 lit a) si b).

Pentru consilierii mai grei de cap, in final spunem in clar ce solicita UAP Prahova, pentru a nus e creea confuzii, iar daca nu se va tine cont, avem tot dreptul sa actionam conform legilor in vigoare si sa ii aparam pe cei pe care ii reprezentam. Este absurd sa vezi cum consilierii locali, viceprimariin si primarul unei localitati actioneaza, parca, in defavoarea cetatenilor. Vom vedea cum vor decurge ostilitatile, dar sa speram ca celor care s-au tot luptat pentru interesele Veoliei cu cerbicie vor gasi intelepciunea sa nu voteze majorarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################