Ieri, 26 aprilie 2016, a avut loc sedinta de Consiliu Local in cadrul careia unul dintre proiectele de Hotarare prevederea ajustarea( a se citi majorarea) tarifului la gigacalorie la 299,03 lei cu TVA, ceruta de SC Veolia Energie Prahova SRL. Inainte de inceperea sedintei propriu-zise, s-a anuntat ca Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a depus o cerere, conform Legii transparentei decizionale, in care a solicitat o dezbatere publica in care municipalitatea si SC Veolia Energie Prahova SRL sa prezinte ploiestenilor motivul pentru care se solicita aceasta majorirare pe care o consiedram exorbitanta. Consilierii au decis in unanimitate retragerea de pe ordinea de zi a proiectului mentionat, astfel ca, in acest moment, furnizorul de servicii ramane cu pretul vechi.
Atat reprezentantii SC Veolia Energie Prahova SRL, cat si presedintele UAP, Eugen Cristescu au luat cuvantul in fata consilierilor locali si fiecare si-a sustinut punctul de vedere. Directorul francez al SC Veolia Energie Prahova SRL a sustinut ca in perioada noiembrie 2012- decembrie 2015 firma pe care o conduce a inregistrat pierderi de circa 21 de milioane de euro si din acest motiv solicita majorarea tarifului.
La randul sau, Eugen Cristescu a sustinut ca orice om de afaceri isi asuma riscul pierderilor asa cum se bucura de cresterea veniturilor sau a profitului si, din acest motiv, nu este de acord cu propunerea reprezentantului furnizorului de energie termica. “ Cer sa se respecte legea transparentei decizionale si sa se organizeze dezbatere publica in care SC Veolia Energie Prahova SRL sa prezinte clientilor sai motivul pentru care doreste majorarea tarifului la gigacalorie. Nu suntem de acord ca ploiesteanul sa fie impovarat cu pierderile furnizorului de energie termica”, a spus presedintele UAP catre consilierii locali.
In cazul in care nu se va organiza dezbatere publica, conform legii, iar majorarea tarifului la gigacalorie va intra din nou pe ordinea de zi, Uniunea Asociatiilor de Proprietari este pregatita sa lupte in instanta pentru drepturile si interesele celor 66.000 de mii de proprietari care fac parte din aproape 900 de asociatii afiliate.