Primarul Ploiestiului trebuie sa se implice in cazul Nicoleta Craciunoiu. Legea 188/199 o impune

Primarul Ploiestiului trebuie sa se implice in cazul Nicoleta Craciunoiu. Legea 188/199 o impune

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova isi exprima ingrijorarea fata de escaladarea situatiei din aparatul administrativ al primarului Adrian Dobre si ia atitudine deoarece membri sai sunt afectati de incoerenta din administratia locala. Astfel, dupa cum s-a scris si in presa, doamna Nicoleta Craciunoiu, directorul Directiei Economice din cadrul primariei Ploiesti a ales sa candideze pentru functia de presedinte al sindicatului din care facea parte. Conform Legii 188/1999, cu privire la statutul functionarului public, respectiv art. 29, alin (3) aceasta persoana are 15 zile la dispozitie sa aleaqga ce functie va detine in continuare dintre cele doua.

Consideram ca normal ar fi fost ca primarul Adrian Dobre ori secretarul primariei Anabell Mantoiu sa ii puna in vedere dnei Craciunoiu prevederile articolului de lege mentionat sis a nu se fi ajuns in situatia in care un director al directiei economice din cadrul primariei sa candideze la functia de presedinte de sindicat. Avem convingerea ca Nicoleta Craciunoiu nu va lasa functia de director pentru cea de presedinte de sindicat, motiv pentru care consideram inutila candidature si ne putem gandi ca s-a considerat ca nu va semnala nimeni aceasta posibila ilegalitate.

Avand in vedere toate acestea, ii punem in vedere domnului primar Adrian Dobre printr-o adresa oficiala( vezi facsimil) inregistrata la prima ora a acestei zile, sa ia atitudine si sa vegheze la respectarea legii. In caz contrar vom contesta in contencios daca Nicoleta Craciunoiu va ramane in ambele functii, iar impotriva primarului ne vom indrepta cu plangere penala pentru abuz in serviciu.

Este inadimisibila debandada creata in primaria Ploiesti de doamna Nicoleta Craciunoiu, care se erijeaza permanent in aparatoarea legii, iar cu prima ocazie cand e in interesul domniei sale nu ezita sa se puna in situatia de a o incalca.

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 (*republicată*)

privind Statutul funcţionarilor publici*)

 

ART. 29

(3) În situaţia în care înalţii funcţionari publici sau funcţionarii publici de conducere sunt aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, aceştia au obligaţia ca în termen de 15 zile de la alegerea în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale să opteze pentru una dintre cele două funcţii. În cazul în care funcţionarul public optează pentru desfăşurarea activităţii în funcţia de conducere în organizaţiile sindicale, raporturile de serviciu ale acestuia se suspendă pe o perioadă egală cu cea a mandatului în funcţia de conducere din organizaţia sindicală.

10.07.2017                                                                                                                                                                            Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Presedinte

Eugen Cristescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vezi care sunt motivele reale pentru care apa calda costa mai mult acum decat in sezonul rece

Update: Vineri 16 iunie, UAP Prahova a depus o solicitare de subventie la registratura primariei. Urmeaza sedinta ordinara a Consiliului ...

##################################################### #####################################################