Primarul interimar Cristian Ganea refuza propunerea UAP de a fi parteneri in organizarea unor dezbateri publice pe o tema ce implica viata ploiestenilor

Primarul interimar Cristian Ganea refuza propunerea UAP de a fi parteneri in organizarea unor dezbateri publice pe o tema ce implica viata ploiestenilor

palat_ploiestiAstazi se implinesc 39 de ani de la devastatorul cutremur din 4 martie 1977, care a avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter. Au trecut peste 26 de ani de administratie locala si centrala postcomunista, in care se presupune sa sistemul nu mai este unul centralizat, ca exista democratie, ca se stie ce presupune o dezbatere publica si ce efecte implica ea. Din pacate, actuala administratie condusa de viceprimarul cu atributii de primar, Cristian Ganea este total dezinteresata de aceasta problema cu care ne confurntam cu totii. Suntem constienti ca este o problema delicata, ca nu exista bani pentru a demara o campanie de consolidare a blocurilor, ca exista consecinte imobiliare asupra apartamentelor, asupra vanzarii lor ulterioare, dar…Niciun primar, nicio administratie locala nu a demarat vreo actiune in acest sens, adica in sensul identificarii solutiilor financiare si tehnice, cele mai bune pentru ficare cetatean, mai ales pentru cei cu veniturile cele mai mici. Nu vrem sa inducem panica, dar avand in vedere ca exista o ciclicitate a acestor cutremure mari in Romania, undeva la o perioada de 40 de ani( inainte de cutremurul din 1977 a fost cel din 1940), ne putem da seama ca daca ar fi existat vointa in cei 26 de ani, s-ar fi demarat actiuni care sa vizeze aceasta componenta a vietii si anume siguranta in constructii, siguranta si viata noastra, a fiecaruia in apartamentele pe care le avem. Altfel, vom trai pe tot parcursul vietii noastre in minciuna acceptandu-ne soarta ce va sa vina, pentru ca cei indreptatiti sa ia masuri, sa incerce sa gaseasca solutii dovedesc neputinta sau dezinteres fata de problemele fundamentale ale cetatenului.

In data de 14 ianuarie 2016, Uniunea Asociatiilor de Proprietari a inregistrat adresa cu nr. 000866 la primaria Municipiului Ploiesti, in care a propus primarului interimar Cristian Ganea un parteneriat  in vederea initierii si organizarii a trei dezbateri publice comune  prin care sa se identifice solutiile financiare si tehnice cele mai bune pentru ploiesteni. Nici pana in ziua de astazi nu am primit vreun raspuns din parte domnului primar interimar. Daca ar fi sa ne luam dupa ce spune legislatia romaneasca, respectiv Legea 544/2001, cu privire la liberul acces la informatiile publice si/ sau OG 27/2002, cu privire la petitii, termenul pentru un raspuns afirmativ sau negativ este de 30 de zile, iar in cazul nostru au trecut mai mult de 45. Din nou, primarul interimar Cristian Ganea da dovada de lipsa de decenta si, mai ales,de respect fata de membri Uniunii Asociatiilor de Proprietari, care sunt in numar de circa 70.000. Unii dintre ei chiar posibili votanti ai domniei sale, daca va candida la functia de primar din iunie anul curent.

Poate ca domnul Ganea crede ca a ne ignora este o metoda care da roade, poate ca ordinele pe care le primeste domnia sa sunt acelea de a nu lua in seama ceea ce noi cerem pentru membri nostri, dar cert este ca acest individ este pe un drum gresit in raport cu UAP. Mai trebuie mentionat ca la adresa despre care vorbim am depus si un draft de protocol, pentru a-l scuti pe domnul primar si pe oamenii din subordinea sa munceasca in plus. Ceea ce nu intelege acesta este ca este posibil ca la finalul acestor dezbateri sa constatam ca nu exista solutii dar, in egala masura, este posibil ca sa identificam acele solutii care sa ne conduca spre aplicarea mesurilor care se impun.

Daca le-am gasi, atunci nu ne-am mai minti singuri ca nu ni se poate intampla ceva sau sa lasam totul la voia intamplarii. Am putea sa ne prezentam in fata oamenilor si le-am prezenta solutiile indetificate  si i-am lasa pe acestia sa decida ce vor pentru binele lor. Aceasta este democratia in care fiecare decide pentru binele sau tinand cont de al celor din jur, nu comunismul in care unul singur decidea pentru binele tuturor.

Mai trebuie spus ca la nivelul Directiei de urbanism nu exista o baza de date cu blocurile din Ploiesti, mai exact cu anul contructiei lor, fapt care ne ingreuneaza misiunea, dar nu o face imposibila. De asemenea, la nivelul acestei directii s-a invocat faptul nu exista spatiu de arhivare, dar nu se stie de prevederile Legii135/2007 privind arhivarea documentelor in forma electronica, adica obligativitatea arhivarii in aceasta forma.

Conform datelor noastre de pana acum, adica 503 asociatii de proprietari ceea ce inseamna jumatate din numarul asociatiilor membre in UAP, blocurile construite inainte de 1978 sunt in numar de 267. Cele mai vechi blocuri, evidentiate pana acum,  sunt in zonele Sud( Eminescu, Hasdeu), Nord( Cameliei, Cina), iar cele de dupa 1978 sunt in zona 9 Mai. Dupa ce vom avea toate datelele le vom aduce la cunostinta membrilor nostri, inainte de demararea dezbaterilor publice pe care UAP le va organiza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

SC Termo Ploiesti SRL a inceput desigilarea vanelor. Intra sa vezi care este graficul de lucru

Dupa cum putem constata unii dintre noi cand ajungem in apartamentele in care locuim, SC Termo Ploiesti SRL a inceput ...

##################################################### #####################################################