Pentru ultima oara: eliminati taxa de mediu din facturi

Pentru ultima oara: eliminati taxa de mediu din facturi

Ultimele discutii care au avut loc intre reprezentantii agentiei de Dezvoltare Intercomunitara(ADI) si Consiliului Judetean Prahova pe de o parte si SC Rosal Grup SA si SC Vitalia SA, pe de alta parte au stabilit cateva lucruri. Primul ar fi ca nici ADI si nici CJ Prahova nu sunt de acord cu taxa de mediu aplicata la consumatorii casnici si cei economici, nici in prezent si cu atat mai putin in trecut. Asadar, facturarea taxei de mediu este considerata de catre autoritati ca neputand fi aplicata in facturi. Al doilea ar fi ca au cazut cu totii de acord ca pe perioada lunii iulie sa amortizeze acest conflict legat de taxa de mediu inceput din ianuarie 2017 intre Rosal si Vitalia, pe motiv ca Guvernul urmeaza sa rezolve aceasta problema printr-un act normativ, in luna curenta. Legatura conjuncturala pe care aceste doua firme incearca a o conexa cu asociatiile de proprietari nu este recunoscuta, nici de autoritati nici de noi, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova, fapt afirmat public in cel putin doua randuri.

Citeste si: Uap nu este de acord cu facturarea taxei de mediu catre membri asiliati si neafiliati

Prin urmare, atragem atentia conducerii Rosal sa storneze sumele trecute ca SOLD ANTERIOR in facturile curente asociatiilor membre UAP si neafiliate care nu au achitat taxa de mediu solicitata abuziv pe facturile anterioare.

De asemenea, solicitam Rosal sa compenseze sumele trecute ca SOLD ANTERIOR in facturile curente asociatiilor membre UAP si neafiliate care au achitat taxa de mediu aferenta lunilor ianuarie-aprilie 2017 solicitate, asa cum spuneam, abuziv.

Citeste si: Autoritatile sa se implice pentru incetarea incasarii abuzive a taxei de mediu de la asociatiile de proprietari

Invitam la sediul UAP Prahova din str. Gen. Vasile Milea, nr. 1, bl. A7 Etaje pe membri Uniunii pentru a ridica modelele de adrese oficiale catre Rosal pentru solicitarea compensarii/ stornarii sumelor aferente taxei de mediu mentionate ca fiind incasate abuziv. Mai multe detalii la sediu.

Cisteste si: Cerem ministrului mediului anularea taxei de mediu

“Constat, ca presedinte al UAP ca, desi am atentionat in doua randuri ca nu suntem de acord cu introducerea abuziva in facturile Rosal a taxei de mediu si suntem pregatiti sa o contestam in instanta si, mai mult, nici autoritatile locale nu sunt de acord, reprezentantii Rosal continua sa pastreze in facturi, ca SOLD ANTERIOR aceasta taxa. Atrag pe aceasta cale atentia domnilor Gelu Constantinescu si Catalin Ionita, directorii Rosal, sa ia in seama ce am spus in comunicatul trecut, respectiv ca le vom face plangeri penale pentru inselaciune. Argumentele noastre au fost expuse public si sunt foarte cunoscute. Spun doar ca nu exista intre asociatiile de proprietari si Rosal un raport juridic prin care sa se perceapa aceasta taxa. De asemenea, aceasta taxa a fost instituita pe o explicatie cum ca ar fi impusa de Uniunea Europeana, fapt care s-a dovedit a fi o minciuna. Prin urmare nu constituie o obligativitate. Avand in vedere toate aceste lucruri sustinem in continuare ca aceasta taxa trebuie eliminata definitiv. M-as bucura sa fim luati in serios pentru a nu fii nevoiti sa reactionam”, a spus Eugen Cristescu, presedintele UAP Prahova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################