OUG 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece

OUG 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 629 din 5 septembrie 2011

In baza asumarii de catre Romania a unor obligatii in cadrul tratatului de aderare la Uniunea Europeana, dar si in cadrul unor acorduri cu organisme internationale, s-a stabilit eliminarea treptata a compensarilor acordate din bugetul de stat pentru producerea energiei termice, perioada de gratie avuta la dispozitie fiind destinata retehnologizarilor si modernizarilor la unitatile de producere a energiei termice.
Eliminarea compensarilor de la bugetul de stat va conduce la o majorare a pretului energiei termice furnizate populatiei si deci la o cheltuiala mai mare din partea bugetelor familiilor.
Aceasta situatie impune luarea unor masuri de protectie a populatiei vulnerabile intr-un termen cat mai scurt posibil, pentru a se realiza toate masurile administrative premergatoare sezonului rece 1 noiembrie 2011—31 martie 2012.
Luand in considerare faptul ca elementele sus-mentionate vizeaza un interes public si constituie o situatie extraordinara a carei reglementare nu poate fi amanata, se impune adoptarea de masuri urgente pe calea ordonantei de urgenta.

[ Download fisier in format PDF ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Proces Verbal al Adunarii Generale al U.A.P.

##################################################### #####################################################