Dupa cum vedem cu totii, tariful pentru incarcarea si colectarea deseurilor menajere creste de la o luna la alta, nu de la an la an, asa cum a fost stabilit prin HCL 212/2017. Mai mult, prin HCL 16 din 31 ianuarie 2019, s-a imputernicit primarul ca sa voteze in Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Parteneriatul pentru Managementul Deseurilor Prahova” modificarea tarifelor pentru activitatea de colectare transport si transfer a deseurilor menajere. Prin urmare, primarul a fost mandatat ca sa voteze in acea Adunare Generala a ADI Deseuri din 05.02.2019 si punct. Pentru ca in primaria Ploiesti nu se respect6a Legea transparentei decizionale de ani de zile si noi tot mergem in instanta ca sa schimbam lucrurile, la aceasta HCL 16 din 31 ianuarie, a fost atasata o aneza nr. 16, de care noi, UAP Prahova nu am avut cunostinta. In ciuda faptului ca am solicitat in mod expres de ani de zile sa ne fie puse la dipozitie documentele care stau la baza unui proiect de Hotarare de Consiliu Local, ni se comunica cel mult convocatorul. E facuta cu cap, dar e facuta golaneste, pentru ca daca am fi aqvut cunostinta de faptul ca pe langa imputernicirea primarului exista si anexa 16 cu preturile am fi cerut dezbatere publica, chiar daca cei de la ADI Deseuri spun ca nu se impune pentru ca ei decid majorarile de tarife. Nimic mai fals si chiar abuziv, pentru ca art. 32, alin. 1 lit e) din LEGEA nr. 51 din 8 martie 2006 (*republicată*), serviciilor comunitare de utilităţi publice, traseaza sarcinile in dreptul unitatii administrative teritoriale(UAT), respectiv primaria Ploiesti. Iata ce spune acest articol:
ART. 32
(1) În cazul gestiunii delegate, autorităţile administraţiei publice locale păstrează, în conformitate cu competenţele ce le revin, potrivit legii, prerogativele şi răspunderile privind adoptarea politicilor şi strategiilor de dezvoltare a serviciilor, respectiv a programelor de dezvoltare a sistemelor de utilităţi publice, precum şi obligaţia de a urmări, de a controla şi de a supraveghea modul în care se realizează serviciile de utilităţi publice, respectiv:
e) modul de formare, stabilire, modificare şi ajustare a preţurilor şi tarifelor pentru serviciile de utilităţi publice.
Prin urmare, HCL 16/2019, nu este altceva decat un abuz, daca nu chiar un fals sau o inducere in eroare a populatiei, in conditiile in care primarul este imputernicit doar sa voteze, iar in anexa se da ca aprobat un tarif ce urmeaza a fi aprobat cinci zile mai tarziu.
In concluzie, solicitam SC Rosal Group SRL sa factureze catre populatie pretul stabilit prin HCL 212/2017, adica 7,5 lei fara TVA. Altfel vom face toate demersurile, ca de obicei, in instanta, pentru ca pretul sa ramana cel stabilit pentru anul 2019 in anul 2017.
Data 05.03.2019 Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova
Presedinte
Eugen- Costin Cristescu