Momentul zero si necesitatea lui

Momentul zero si necesitatea lui

Alegerile parlamentare din anul de glorie 2016, poate fi un moment zero in politica si, pe cale de consecinta, in viata noastra. Ne-am maturizat multi dintre noi care la Revolutia din 1989 eram niste copii, iar tinerii de azi, prin rapiditatea cu care circula informatia on line sunt mult mai maturi si …evoluati, fata de cum eram noi.

Prin urmare, nivelul nostru de intelegere, tineri sau maturi trebuie sa fie evoluat. Percepem existenta coruptiei si nu ne mai minunam ca exista desi ea a fost de mii de ani. Speram ca va fi eradicata si ca politicienii ne vor pune pe noi, cetatenii, pe primul loc si apoi interesele lor proprii. Speram ca societatea civila, din care facem si noi parte, noi Uniunea Asociatiilor de Proprietari si membri ei, sa-si puna ochelarii si sa observe greselile decidentilor si sa reactioneze atunci cand acestia nu inteleg mecanismele unei deomocratii in care politicianul trebuie sa fie in subordinea cetateanului si nu invers.

La aceste alegeri parlamentare, parca mai mult ca oricand, vedem fete noi printre candidati, vedem ca femeile sunt mai promovate catre Parlament mai mult ca oricand, vedem ca programele electorale, cel putin la nivel declarativ… desi nu e de ajuns doar atat, lasa impresia ca au ca obiect principal cetateanul.

Unii ar spune ca nu-i doare gura sa spuna si poate ca asa este, dar daca pe politicieni nu-i doare gura sa spuna, nici pe noi nu ne dor ochii si urechile sa vedem si auzim ce fac si sa luam atitudine dupa ce Parlamentul isi va alege membri. Nu ne impiedica nimic sa credem ca pentru amaratul ala de vot pe care il dam o data la patru ani, nu trebuie sa asteptam sa ne rezolve politicienii problemele ci sa ne implicam pentru rezolvarea lor. Iar daca acestia nu ne vor sprijini, atunci e rea credinta din partea lor si trebuie sanctionata. Daca vom sta si astepta ca pentru un vot ei sa fie obligati sa faca si noi indreptatiti sa ne uitam si sa… asteptam, atunci inseamna ca nu am inteles nimic din democratie.

Cat mai trebuie sa asteptam momentul zero in politica, dar si in randul nostru, al cetatenilor, al societatii civile?

Va invit sa reflectati si, indiferent cine vor fi alesii nostri pentru patru ani, dupa 11 decembrie 2016, sa nu mai asteptam schimbarea ci sa intelegem ca fara noi, fara implicarea noastra directa, ea nu va veni niciodata. Iar viata noastra va fi la fel ca si pana acum si tara noastra va fi tot mai saraca, tot mai corupta. De ce? Pentru ca noi tacem si ei…fac, iar consecintele, de fiecare data, le suportam tot noi, cetatenii.

Asadar… e 2016… momentul zero a venit si este necesar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

##################################################### #####################################################