Chemare la actiune: UAP invita membri sa isi exprime punctul de vedere legat de modificarea legii 230/2007 cu privire la plata per persoana

Chemare la actiune: UAP invita membri sa isi exprime punctul de vedere legat de modificarea legii 230/2007 cu privire la plata per persoana

In urma unor discutii cu mai multi administratori, cel mai vehement fiind Ion Curca,la discutii participand si vicepresdintele Maria Manea, ni s-a adus la cunostinta dorinta membrilor ca sa incercam modifciarea HG 1588/2007, respectiv normele metodologice de aplicare a legii 230/2007, cu privire la infiintarea si organziarea asociatiilor de proprietari.
Principala modificare este legata de plata intretinerii lifturilor( ascensoarelor) si a serviciilor oferite de ingrijitorul de scara per persoana si nu per cota indiviza conform art. 44 alin 1) din HG 1588/2007.
Art. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul – partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Dorinta adimistratorilor si presedintilor pe acest domeniu este ca plata sa fie efectuata in functie de numarul de persoane si nu de cota indiviza.
Ca atare am luat decizia de a organiza o campanie de advocacy pentru modificareaart. 44, alin. 1) din HG 1588/2007, mai exact, a articolului mentionat pe care o vom demara dupa ce administratorii si presedinti, precum si membri asociatiilor afiliate UAP se vor implica pentru a ne aduce la cunostinta ca sunt de acord cu aceasta actiune, prin semnarea unor tabele si predarea lor catre UAP, impreuna cu o justificare a modficarii legislative.
Practic, ceea ce au de facut administratorii si presedintii de asaociatii afiliate UAP este sa completeze tabele cu membri lor si sa le semneze. Pe langa aceste tabele, administratori sau presedintii trebuie sa completeze un document in care sa prezinte justificarea solicitarii acestei modificarii legislative pentru inlocuirea modului de calcul pe cota indiviza cu calculul per persoana pentru cheltuielile ce privesc intretinerea ascensorului si a serviciilor oferite de ingrijitorul de scara .
Mai jos aveti modelele de tabel si de depozitie care trebuie completate si aduse la sediul UAP:
https://uapph.ro/wp-content/uploads/2016/01/Depozitie.docx

https://uapph.ro/wp-content/uploads/2016/01/tabel-centralizator.doc

2 comments

  1. RAILEANU AUREL

    inainte de legea 230/2007 ingrijitorul era pe nr de persoane . Cum este acum este foarte corect

  2. DUMITRU CRENGUTA

    Buna ziua! Nu consider ca acest articol trebuie modificat, deoarece o sa fie puse pe umerii familiilor numeroase cheltuieli din ce in ce mai mari si de aici ne vom confrunta cu restante si mai mari la plata intretinerii. Si nu trebuie neglijat nici acel aspect ca sunt proprietarii de 2, 3 n apartamente si nu vad de ce sa nu suporte anumite cheltuieli daca isi permit achizitionarea apartamentelor. Deci…sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Contestatii depuse privind dosarele canditatiilor la functia de Presedinte Uap

       

##################################################### #####################################################