Dupa mascarada de ieri, cerem pedepsirea vinovatilor pentru proasta organizare sau demisia primarului Dobre

Dupa mascarada de ieri, cerem pedepsirea vinovatilor pentru proasta organizare sau demisia primarului Dobre

Ieri, 21.08.2017, primaria Ploiesti a organizat la sala de 200 de locuri din cadrul Palatului Adminsitrativ, o intalnire cu presedintii si administratorii de asociatii de proprietari pentru a dezbate subiectul legat de finantarea reabilitarilor  termice ale blocurilor. Nimic rau in chestiunea aceasta, numai ca organizarea sub tutela Directiei de Investitii si a Biroului pentru Relatiile cu Asociatiile de Proprietari(BRAP) a lasat foarte mult de dorit.

Astfel, presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari, Eugen Cristescu a fost instiintat despre aceasta actiune, initial, printr-un e-mail trimis la orele 15.12, dupa care a fost contactat de o persoana din cadrul BRAP, la orele 15.26 pentru a fi invitat.

UAP considera total neprofesionist acest mod de lucru, care nu are loc prima oara si da dovada de incompententa din partea celor care se ocupa de astfel de evenimente. Asteptam ca domnul primar sa prezinte scuze in mod public pentru aceasta proasta organizare a unei actiuni de informare, sa dispuna cercetarea disciplinara a celor care se fac vinovati de aceasta proasta organizare si sa aplice sanctiunile care se impun. Asa ceva este intolerabil, mai ales, in conditiile in care salariile functionarilor publici au fost marite prin HCL de aproape patru ori. Ne bucuram pentru ca veniturile functionarilor publici au fost marite, dar asteptam ca sa avem de a face numai cu oameni competenti, care stiu ce au de facut in folosul celor care le asigura salariile. In cazul in care nu este asa, nu vedem rostul ca sa ramana in institutiile finantate de cetateni, oameni care nu isi cunosc atributiile.

Daca domnului primar i se pare un efort prea mare sa faca ceea ce UAP ii solicita pentru a indrepta proasta functionare a aparatului administrativ pe care il conduce, asteptam din partea domniei sale un gest de demnitate, acela de a-si da demisia de onoare din functia de primar al municipiului Ploiesti. Este o lispa de autoritate mult prea evidenta, un haos pe bani public .

Nu vrem sa mai toleram incompetenta, lipsa de respect, ineficienta pe banii nostri, iar cei care se fac raspunzatori trebuie sa tina cont ca sunt platiti regeste si nu mai au nicio scuza.

Avand in vedere toate aceste nemultumiri si tinand cont de faptul ca Primaria Ploiesti poate fi singurul solicitant al finantarilor pentru reabilitarea termica a blocurilor si nu UAP, ne delimitam de aceste actiuni de sprijinire a primariei, pana cand nu se vor fi luat masurile solicitate si prezentati public cei vinovati si sanctiunile dispuse. Solicitam, pe aceasta cale, ca angajatii Directiei Tehnic Investitii sa raspunda personal solicitarilor asociatiilor de proprietari, sa se deplaseze in teritoriu pentru a prezenta ghidul acestei finantari si sa vina in sprijinul direct al asociatiilor, daca tot nu au nevoie de sprijinul si implicarea UAP.

Cei care sunt, totusi, interesati de ghid si au plecat mai nelamuriti de la mascarada de intalnire organziata de primarie, le punem la dispozitie Ghidul Solicitantului, pentru a se documenta, iar daca nu vor primi sprijinul cuvenit din partea celor platiti sa il acorde sa completeze formularul dand click AICI

Iata si Ghidul solicitantului pentru masura  POR 2014-2020, reabilitare termică prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv din clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale. Ghid specific 3.1.A

22.08.2017                                                                             Eugen Cristescu

                                                                                                    Presedinte

                                                                   Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################