Ce tine de Veolia, primaria secretizeaza, iar cetatenii afla ultimii. Pe cine reprezinta domnul Dobre?

Ce tine de Veolia, primaria secretizeaza, iar cetatenii afla ultimii. Pe cine reprezinta domnul Dobre?

In urma cu cateva zile, primarul municipiului Ploiesti a iesit public si a spus ca nu este de acord cu majorarea tarifului la gigacalorie, fara sa vehiculeze vreo suma. Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a depus inca din 14 august 2018 o cerere pentru dezbatere publica pentru proiectul care se afla pe site-ul municipalitatii. In acel proiect, furnizorul de energie termica a solicitat, in stitul traditional, ca sa nu sune a majorare de tarif, circa 18 milioane de lei pentru recuperare pierderi in perioada 2016-2017. Cum? Prin faptul ca primaria va subventiona cu 47,33 lei pretul la energie termica, nu cu 30 de lei ca pana acum, in conditiile in care TVA la gigacalorie va fi 5% de la 1 ianuarie 2019. Noi, UAP Prahova, atunci cand primarul a iesit public si a spus ca nu este de acord cu majorarea de tarif, ne-am gandit ca  despre acest proiect este vorba, pentru ca primarul si oamenii sai, precum si anumiti consilieri locali din diverse partide fac tot ce este posibil ca sa se pastreze la secret ceea ce se discuta cu privire la tarife in general si la tariful furnizorului de energie termica in mod special.

Prin urmare, pentru a ne edifica in legatura cu majorarea secretizata a tarifului la energie termica a trebuit sa sapam pentru a obtine informatiile care sa ne puna la curent cu evenimentele, desi este total anormal. Astfel, pe surse, am aflat ca vinerea trecuta ar fi avut loc o intalnire intre reprezentanul Veolia Energie Prahova, Madalin Mihailovici si primarul Adrian Dobre in care s-ar fi negociat tariful. Astfel, daca acum tariful este 222,49 cu TVA( 186,97 lei fara TVA la populatie), reprezentantul Veolia a solicitat o majorare. Dintr-o sursa avem ca informative suma de 285 lei, din alta sursa avem 385 lei, fara TVA. Vorbim despre sume diferite pentru ca, probabil la sugestia individului numit Madalin Mihailovici toata lumea din primarie asculta cu sfintenie si UAP sa nu trebuie sa participe la negocieri, la comisii s.a.m.d., crezand ca poate face ce vrea domnia sa la Ploiesti. Pentru cei care nu stiu, UAP Prahova are procese cu primaria si  Veolia in care solicita desecretizarea contractului de concesiune a serviciului de furnizare a energiei termice deoarece consideram ca este vorba despre un contract public, iar noi trebuie sa fim prezenti la orice negocieri care au loc pe tema tarifului sau prelungirea contractului. Pentru ca, din punctul nostru de vedere este aproape imposibil de comunicat si pus in practica o solicitare in interesul cetatenilor cu primarul in functie, am solicitat city managerului Teodora Marin sa discute cu primarul pentru a stabili o intalnire pe aceasta tema, dar dupa o asteptare de 24 de ore ne-am dat seama ca acesti “proprietari” ai primariei nu au nicio treaba cu cetatenii pe care ii reprezentam, ci o maxima doza de lipsa de respect fata de acestia si noi, implicit.

“Acesti oameni nu inteleg ca primaria nu este mostenirea lor si ca sunt pusi in slujba cetateanului care le plateste salariile. Mai mult, acesti oameni, in frunte cu primarul Adrian Dobre si city managerul Teodora Marin, au impresia ca pot sfida UAP Prahova, cea mai mare organziatie non-guvernamentala din Prahova, reprezentand interesele a peste 66.000 de prahoveni din circa 900 de asociatii de proprietari. Aceasta secretomanie este un afront major si intolerabil la adresa noastra din partea autoritatii locale si a furnizorului de energie termica, care se comporta ca si cum ar fi un bussines personal. In masura in care se vor aproba tarifele fara consultarea populatiei, prin dezbatere publica,apreciem ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu si vom actiona in consecinta. Sfidarea autoritatilor fata de la UAP Prahova trebuie sa inceteze pentru ca nu vom mai permite sa fim tratati altfel decat cu respectul cuvenit reprezentatitivatii pe care o avem. Iar daca acesta nu ne este acordat il vom castiga, chiar si in instanta si daca este nevoie la Uniunea Europeana oricat de greu de crezut ar parea acum. De retinut ca UAP Prahova nu este de acord cu majorarea tarifului, cu atat mai mult cu cat se face pe sub masa, fara stirea cetatenilor pe care ii reprezentam”, a declarat presedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

SC Termo Ploiesti SRL anunță ploieștenii că nu va fi revizie. Se va asigura apa caldă și caldura în continuare

Avand in vedere informațiile eronate care circulă in spațiul public despre o eventuala revizie, Termo Ploiești informează locuitorii municipiului Ploiești ...

##################################################### #####################################################