Ce e mai ușor în viață? Să critici și să nu faci nimic

Ce e mai ușor în viață? Să critici și să nu faci nimic

Cu toții avem prilejul de a observa ce se întâmplă în jurul nostru. Unii aleg să întorcă privirea și să meargă mai departe ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, alții aleg să se implice, iar alții, destul de mulți, aleg să critice, să arate cu degetul preferând să distrugă ceea ce alții construiesc. Sper doar că aceștia din urmă să fie cât mai puțini, pentru ca această țară, acest municipiu și acest județ să aibă șanse de dezvoltare. Vă invit să faceți un exercițiu de imaginație și să priviți în jurul vostru, să analizați un pic cum privesc cei din jur lucrurile pe care le faceți sau spuneți și cum reacționează la ele. Privind la scară micro, ne putem da seama despre societatea în care trăim pentru că ea este formată din oameni, ca noi toți, iar aceștia reacționează după principiul luptă sau fugi. Din categoria “luptă” fac parte cei care aleg să se implice, iar din categoria “fugi”, cei care aleg să întoarcă privirea și să meargă mai departe și, bineînțeles, cei care prefer să arate cu degetul și să distrugă ceea ce alții construiesc. Despre acesția din urma aș vreă să vă vorbesc un pic în acest editorial, pentru că ceilalți sunt inofensivi, pe alocuri chiar foarte defensivi.

Prin urmare, cei care arată cu degetul și vor să distrugă ceea ce alții construiesc, pe care îi asimila cu ușurință haterilor de pe internet( acele personae care trăiesc în ură și se comport ca atare). Ei sunt cei mai slabi, pentru că aleg să facă gălăgie pentru a-și masca neputinția și, de cele mai multe ori, coruăția în care trăiesc. Când veți găsi o persoană care critică obsesiv, face gălăgie pentru orice nu îi convine sau stă la pândă și vânează greșelile, atunci să fiți siguri că acești oameni au ceva de ascuns. Dacă veți avea tăria să îi băgați în seamă, măcar așa de amorul artei, și le veți cere să vă spună ce au făcut ei față de cei pe care îi critică, respectiv cei care se implică sau iau atitudine, veți avea multe revelații. Spre exemplu, veți constata că acești indivizi nu respectă nicio regulă sau interpretează legea după cum îi favorizează pe ei, dar țipă ca din gură de șarpe atunci când alții fac ceva, când obțin rezultate.

Oamenii care se implică sunt modești, conștienți de propria lor valoare și nu au timp să se contreze cu astfle de personaje toxice care nu sunt în stare să construiască, sunt mereu în abatere și, pentru a-și masca neputința, fac tot ce pot să distrugă.

Întradevăr, cel mai ușor e să critici, pentru că astfel nu faci nimic în afară de a distruge, iar în final suferă comunitatea din care facem cu toții parte, chiar și cei care ascultă în gura celor care fac parte din categoria “aleg să critice, să arate cu degetul preferând să distrugă ceea ce alții construiesc”. Dacă vreodată vă întrebați de ce România este ultima din Europa la toate capitolele, apoi să știți că unul dintre motive este că existe multe persoane de acest gen și mulți care pun preț pe minciunile și incompetența lor și, de multe ori, ilegalitățile.

Închei cu un citat atribuit sf. Cadoc, care spune: “Conştiinţa este ochiul lui Dumnezeu în sufletele noastre”… și mult adevăr este în el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

##################################################### #####################################################