Ajunge! De-acum sa decida Parchetul daca trebuie respectata legea transparentei decizionale in primaria Ploiesti

Ajunge! De-acum sa decida Parchetul daca trebuie respectata legea transparentei decizionale in primaria Ploiesti

De un an si jumatate solicitam municipalitatii ploiestene ca sa se respecte Legea 52/2003, cu privire la transparenta decizionala. Ne-am saturat sa fim sfidati si tratati cu superioritate, in conditiile in care aparam interesele a circa 900 de asociatii de proprietari si in jur de 66.000 de ploiesteni. Suntem mai mult decat reprezentantivi in orice cerere am face catre adminsitratia publica, furnizorii de servicii sau institutiile publice.

Nu mai departe de ultima sedinta de Consiliu Local de ieri, extraordinara, nu ni s-a adus la cunostinta ca va avea loc, desi exista obligatia legala. De asemenea, niciodata de un an jumatate incoace, UAP nu am primit cu 30 de zile inainte actele normative ce urmeaza sa fie aprobate in Consiliul Local, conform art. Art. 7 alin (2) din legea 52/2003. Exista , din nefericire, o practica la nivelul administratiilor cum ca daca actele normative sunt puse pe site-urile lor se respecta obligativitatea transparentei decizionale. Nimic mai fals, pentru ca in conformitate cu art. 7 alin (9): “Autoritatea publicã în cauzã este obligatã sã decidã organizarea unei întâlniri în care sã se dezbatã public proiectul de act normativ, dacã acest lucru a fost cerut în scris de cãtre o asociaţie legal constituitã sau de cãtre o altã autoritate publicã”.

Am facut apel in cel mai omenesc mod, la functionarii publici platiti pentru respectarea Legii transparentei decizionale, prin adrese oficale inregistrate si n i s-a raspuns de catre municipalitate prin adrese neinregistrate. In primul rand, apelurile noastre s-au adresat secretarului primariei, oricine ar fi fost el. Avand in vedere, ca apelurile noastre au fost luate in gluma si nu au fost respectate, nu permitem nimanui sa ne trateze in acest mod. Cerem respectarea legii de catre functionarii publici care au aceste sarcini, indiferent de institutia din care fac parte.

Prin urmare, astazi am depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti o plangere penala pentru abuz in serviciu si neglijenta in serviciu impotriva d-nei Anabell Mantoiu, pentru nerespectarea dispozitiilor legii 52/2003, cu privire la transparenta decizonala.

11.07.2017                                            Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Presedinte

Eugen Cristescu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

SC Termo Ploiesti SRL anunță ploieștenii că nu va fi revizie. Se va asigura apa caldă și caldura în continuare

Avand in vedere informațiile eronate care circulă in spațiul public despre o eventuala revizie, Termo Ploiești informează locuitorii municipiului Ploiești ...

##################################################### #####################################################