UAP Prahova aduce la cunostinta institutiilor publice si private problemele asociatiilor de proprietari

UAP Prahova aduce la cunostinta institutiilor publice si private problemele asociatiilor de proprietari

05-12-2015 03.JPG;46.JPG;15PM

2 comments

  1. buna ziua! in numele unor locatari de pe scara unui bloc,va rog sa ma informati daca este legal : locatarii de la parter sa ocupe spatiul verde din jurul blocului cu sarme pt rufe; daca locatarii de la etaj au voie sa scuture cearceafuri,etc de la ferestrele lor ( in dreptul spatiului verde al blocului) ; daca administratorul are voie sa anexeze la plata intretinerii o amenda ( fara aprobarea locatarilor) pt locatarii care lasa gunoi, etc pe scara blocului. va multumesc!

    • Buna ziua,in situatia dumneavostra nu se poate aplica decat „” Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice””:

      Art. 2.
      Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
      4) aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii, ori pagube materiale;
      Art. 3.
      (1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează după cum urmează:
      a) cu amendă de la 100 lei la 500 lei, cele prevăzute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) şi 34);
      Potrivit Legii nr. 61(r4)/1991, constatarea contravenţiilor se face de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii/agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, dar şi de către poliţiştii de frontieră – pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă. Agentul constatator aplică şi sancţiunea amenzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Proces Verbal al Adunarii Generale al U.A.P.

##################################################### #####################################################