ANAF a decis sa nu mai amane termenul de depunere a declaratiilor fiscale. Ramane 25 martie 2020

ANAF a decis sa nu mai amane termenul de depunere a declaratiilor fiscale. Ramane 25 martie 2020

Desi initial, Guvernul a prelungit termenul de depunere a declaratiilor fiscale online, a revenit asupra masurii si anunta printr-un comunicat publicat pe site-ul ANAF, pe data de 21.03.2020, ca se renunta la prorogarea termenului de depunere a declaratiilor.

Avand in vedere masurile drastice impuse prin Ordonanta Militara 2/21.03.2020, care restrictioneaza multe dintre libertatile cetateanului, pare ciudata masura renuntarii la prelungirea termenului de depunere a declaratiilor fiscale pana la 25 aprilie 2020, asa cum fusese stabilita initial.

Prin urmare, facem apel la membri UAP Prahova, pentru care nu s-au depus inca declaratiile fiscale inca, din varii motive, sa ne contacteze pentru a rezolva aceasta problema la teremenul la care s-a revenit, respectiv 25 martie 2020.

Asa cum reieze din comunicatul ANAF, pe care il puteti citi AICI : „s-a decis renunțarea la propunerea de prorogare a termenului de depunere a declarațiilor”.

Masurile care vin pe fondul starii de urgenta recomanda izolarea la domiciliu, dar suntem nevoiti, pentru o perioada, ca sa nu lasam asociatiile afiliate cu situatiile nerezolvate si cu declaratiile nedepuse, sa venim la sediul UAP Prahova. In functie de evolutia pandemiei vom lua masurile care se impun pentru a nu pune in pericol sanatatea angajatilor sau a reprezentantilor asociatiilor afiliate, depunand toate eforturile pentru mentinerea unui echilibru in activitatea noastra. Vom anunta prin comunicate de presa pe acest site, ceea ce vom decide in perioada urmatoare si va rugam sa urmariti site-ul www.uapph.ro pentru a fi la curent cu modul in care se va desfasura activitatea la sediuL AUP PRahova in perioada urmatoare.

Mai jos aveti un fragment din comunicatul de presa al ANAF:

„Având în vedere că Ministerul Finanțelor Publice a lansat un amplu program de garantare și subvenționare a creditelor pentru IMM-uri, în scopul de a susține mediul privat și în special sectoarele lovite puternic de criza cauzată de virusul COVID-19, dar și măsura de a rambursa cât mai urgent TVA pentru a asigura fluxul de capital,
injecții de capital către companii, iar pentru a beneficia de o rambursare companiile trebuie să aibă o situație fiscală actualizată, s-a decis renunțarea la propunerea de prorogare a termenului de depunere a declarațiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

UAP Prahova a depus astazi la instanta cererile de interventie fortata la adresa UWS si ADI Deseuri, in ordonanta presedintiala pentru ca Vitalia sa asigure continuitatea functionarii rampei de la Boldesti- Scaieni, conform legii 51/2006

Saptamana trecuta UAP Prahova anunta ca a dat in judecata SC Vitalia Servicii pentru Mediu SRL, in dosarul nr. 746/105/2024( ...

##################################################### #####################################################